(FOTO, VIDEO) Škoro i Hasanbegović položili vijenac žrtvama komunističkog diktatora Tita i najavili zajednički izlazak na izbore

Zagreb, 04.05.2020. - Predstavnici Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, Igor Peternel i Stipo Mlinariæ Æipe položili su vijenac žrtvama komunizma, u povodu 40. obljetnice smrti Josipa Broza Tita i svibanjske obljetnice pokolja u Graèanima kod spomenika žrtvama komunistièkog zloèina, a pridružio im se i Zlatko Hasanbegoviæ. Na fotografiji Igor Peternel, Stipo Mlinariæ Æipo, Miroslav Škoro, Zlatko Hasanbegoviæ. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Izaslanstvo Domovinskog pokreta s predsjednikom Miroslavom Škorom na čelu i dr. Zlatko Hasanbegović položili su u ponedjeljak vijenac i odali žrtvama jugoslavenskog komunističkog diktatora Tita kod spomenika uz crkvu sv. Mihaela u Gračanima u povodu svibanjske obljetnice njihova stradanja i 40. godišnjice smrti Josipa Broza Tita.

U delegaciji Domovinskog pokreta, uz predsjednika Škoru, bili su Stipe Mlinarić – Ćipe, ratnik s Trpinjske ceste i dr. Igor Peternel, članovi Domovinskog odbora.

“U duhu najavljenih koronaizbora i ideoloških podjela koje su u istom trenutku nastupile u nedostatku, čini mi se, drugih tema vladajućih političkih oligarhija odlučili smo kao Domovinski pokret položiti vijenac žrtvama Drugog svjetskog rata odnosno poraća u Gračanima. ećemo sudjelovati u tim pokušajima da se ideologijom zataška nerad i sve ono što se događalo proteklih četiri godine i, usuđujem se reći, proteklih 20 godina, da ćemo se zalagati za pravo Hrvata na drugačiju Hrvatsku, na Hrvatsku u kojoj će se poštivati i komemorirati sve žrtve, na Hrvatsku u kojoj ćemo se potruditi da Hrvatski sabor da po hitnom postupku usvoji četiri rezolucije od 1996. do 2019. u kojima se izjednačavaju komunistički i nacistički zločini, da hrvatski narod može ići naprijed s pogledom u budućnost. Za Domovinski pokret je nulta točka Domovinski rat. Poručujemo im da nećemo sudjelovati u njihovim igrama. Neki možda danas slave Tita, mi poručujemo da je Josip Broz Tito bio diktator, pod čijem su režimom učinjeni strašni zločini. Zalagat ćemo da se znanstveno i utemeljeno obrade svi zločini svih totalitarnih režima”, rekao je Škoro.

Hasanbegović: Prigoda da se prisjetimo zločinačke, protuhrvatske i protudemokratske naravi jugoslavenskog komunizma

“Obljetnica smrti doživotnog jugoslavenskog diktatora Josipa Broza Tita dobra je prigoda da se baš na ovom mjestu prisjetimo zločinačke, protuhrvatske i protudemokratske naravi jugoslavenskog komunizma. Ovdje su pokopani, ekshumirani ostaci 300 žrtava, to je samo dio od više tisuća žrtava koje se ovdje nalaze po još ne istraženim grobištima”, dodao je Hasanbegović.

Pregovori s drugim strankama i dr. Željkom Markić

„Naša stranka se zove Domovinski pokret ne bez razloga. Mi bi voljeli da taj pokret bude ta platforma oko koje će se okupiti svi oni koji žele ponuditi svojoj državi jedan stabilan, normalan treći put. Razgovaramo sa svima koje ste spomenuli (Most, Suverenisti, op.a.), razgovaramo i s mnogim drugim pojedincima i političkim opcijama, koje su manje, međutim u javnost ćemo izlaziti redom kako se uspijemo formalno-pravno uistinu dogovoriti. Pregovori s Mostom i sa Suverenistima još uvijek traju. Danas ću se susresti s gospodinom Burićem. Pregovori s gospodinom Hasanbegovićem bili su vrlo kratki i vrlo učinkoviti. Kako gospodin Hasanbegović, živi, govori, tako i pregovara. Zahvaljujem njemu i svima koji žele da se stvori jedna stabilna treća opcija. Uvjeren sam da će se to ostvariti”, ističe Škoro.

“Neki članovi Domovinskog pokreta su razgovarali s gospođom Markić, nisam dobio nikakvu povratnu informaciju za sada. Ja se nadam i ne vidim razloga zašto nam se ne bi pridružila i gospođa Markić”, zaključio je Škoro.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr