Grabar-Kitarović objasnila koga je nazvala ‘marginalcima’: ‘Moja savjest je mirna’

Foto: Fah

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je tijekom poslijepodneva priopćenje u kojem je objasnila na koga je mislila kada je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Aleksandrom Vučićem rekla da ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja definiraju politiku, javlja HRT.

Iz priopćenja predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović:

“Želim vrlo jasno i nedvosmisleno odbaciti zlonamjerna tumačenja moje izjave o prosvjedu povodom dolaska predsjednika Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj. Ni na koji način nisam dovela u pitanje pravo na prosvjed. Imam puno razumijevanje za udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te za braniteljske udruge koje su iskoristile svoje demokratsko pravo i izrazile svoj stav o dolasku predsjednika Vučića. Kada sam govorila o pojedincima s rubova političkog spektra, kojima ne smijemo dopustiti da diktiraju državnu politiku, mislila sam na one pojedince s krajnje ljevice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemjerljivu štetu Republici Hrvatskoj. To nisu niti udovice hrvatskih branitelja niti hrvatski branitelji”, stoji u priopćenju Predsjednice.

> Kolinda Grabar-Kitarović: ‘Vučić s kojim sam ja razgovarala je europski Vučić’

“Kao što sam se s predstavnicima 25 braniteljskih udruga sastala uoči posjeta tako ću se s njima sastati i ovih dana kako bi ih upoznala s rezultatima razgovora, s posebnim naglaskom na otkrivanje sudbina naših nestalih branitelja i civila”, dodaje se u priopćenju.

“Rezultati ovog posjeta tek će se vidjeti. Moja savjest je mirna. Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom dijelu Europe”, poručila je Predsjednica.

> (VIDEO) Predsjednica o prosvjednicima “Politički marginalci ne smiju diktirati politiku”, a Vučić ironično o prosvjedima

Izvor: narod.hr/hrt