Grmoja za Narod.hr: Dobivam silnu podršku zaštiti djece od pedofila i LGBT propagande

Nikola Grmoja
Na fotografiji Nikola Grmoja. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja nedavno je najavio da će predložiti antipedofilski paket zakona kojim će se uvesti strože kazne za pedofile, a kojim će se također zaštititi djeca od LGBT propagande.

U nedavnoj objavi na Facebooku pokazao je i kakvim je sve uvredama izložen nakon što je to najavio, ali i istaknuo da je istovremeno dobio zaista silnu podršku.

O svemu toma Nikola Grmoja govorio je za Narod.hr.

> Grmoja predložio antipedofilski zakon: ‘Cilj je zaštititi djecu od seksualnih sadržaja i LGBTQ propagande’

> Grmoja: Ne moram dok gledam Euro biti izložen LGBT propagandi

Narod.hr: Najavili ste antipedofilski zakon i zaštitu djece od LGBT propagande. Možete li nam reći nešto više o tom prijedlogu? Kada ga mislite staviti u saborsku proceduru?

Nikola Grmoja: Iako je preko ljeta teško okupiti stručnjake i sve zainteresirane koji bi htjeli pomoći oko izrade zakona, ja ću pokušati tijekom ljeta napraviti konture i onda na jesen to dovršiti i uputiti u proceduru. To je nekakav načelan plan. Barem pustiti u javno savjetovanje na jesen i onda vidjeti što dalje s tim.

Svakako se mislim uz korupciju baviti i ovom temom, posebno jer je potpuno neopravdano izazvala ovakve reakcije, što pokazuje da sam dirnuo u nešto što je velik problem i neću dopustiti da mi bilo tko prišiva da sam išao izjednačiti LGBT osobe i pedofile – to nije istina. Isto tako tu je i reakcija medija koji tvrde da sam “naišao na hladan tuš”, a pozitivne reakcije i poruke koje dobivam pokazuju da ne da nisam naišao na hladan tuš, nego dobio nevjerojatnu podršku. Namjeravam i dalje “gurati” tu temu.

To sve vrlo vjerojatno neće moći ići u jedan zakon, prije će to biti paket zakona. U njemu će se regulirati pitanje strožih kazni za pedofile, pogotovo za one kojima je povjeren odgoj djece, strože kazne za izlaganje djece pornografiji, zatim ćemo vidjeti je li moguće uvesti “registar pedofila” s obzirom na ostale zakone i konvencije – je li to moguće progurati. I na kraju, bit će obrađeno pitanje izlaganja djece ideologiji i propagandi koja nije u skladu s vrijednostima roditelja. Dakle, ja želim da kao roditelj po svojim uvjerenjima odgajam svoje dijete, ne da mi netko nameće uvjerenja koja nisu moja.

Narod.hr: Sličan je prijedlog nedavno prošao u mađarskom parlamentu. Je li Vam to bio poticaj za Vaš prijedlog i kako komentirate taj mađarski potez?

Nikola Grmoja: Zapravo to nije došlo na poticaj Mađarske jer sam ja još prije najavio ovaj antipedofilski zakon, a ovo pitanje LGBTIQ propagande se nametnulo sada, kada me novinar N1 o tome pitao. Dakle, svakako smatram da je djecu bitno zaštititi i da roditelji imaju pravo odlučivati o odgoju svoje djece.

Nije me Mađarska potaknula na to jer sam već prije o tome govorio, čak smo imali neke inicijalne sastanke o tome. Sada smatram da je to potrebno do kraja “izgurati”.

Što se tiče mađarskog zakona, nisam ga proučavao u cijelosti, ali iz onoga što me novinar pitao – slažem li se s time da se djecu ne izlaže LGBTIQ propagandi ako to roditelji ne žele – rekao sam da to apsolutno podržavam.

Narod.hr: Očekujete li da će vladajući koji se predstavljaju kao tradicionalisti i demokršćani dići ruku za ovaj Vaš prijedlog?

Nikola Grmoja: Ne znam. Evo recimo, kolega Damir Habijan iz HDZ-a se nije složio kad smo bili skupa u Poligrafu. Vidjet ćemo kakav će biti njihov stav.

Narod.hr: Naišli ste na prilično grube napade nakon što ste izašli sa svojim prijedlogom. Kako to komentirate?

Nikola Grmoja: Tako je, bilo je uvreda i grubih napada. Ali evo, ja sam pozvao sve ljude koji me podupiru da mi budemo iznad toga, da uvažavamo i poštujemo svakog čovjeka, pa i onog s kojim se ne slažemo i da na uvrede ne uzvraćamo uvredama nego da se obraćamo s argumentima i uvažavanjem i tako ćemo nastaviti i dalje. Dakle, imamo tu jednu agresivnu reakciju te radikalne ljevice, dijela medija i vladajućih struktura, ali i jednu, kao što sam rekao, vrhunsku reakciju naroda.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr