Gužve na cestama: Kolona na zagrebačkoj obilaznici duga oko 13 kilometara, veliki zastoji u Zagrebu

Foto: HAK; fotomontaža: Narod.hr

Zbog prometne nesreće koja se dogodila na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru Lipovca došlo je do stvaranja velike kolone koja je trenutno duga oko 13 kilometara.

Završen je očevid prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na 25+300 km između čvora LUČKO i čvora BUZIN u smjeru Lipovca, ali se zbog pojačanog prometa još uvijek vozi u koloni od oko 13 km, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog sanacije mjesta požara na autobusu, promet se odvija jednom prometnom trakom u tunelu Čardak u smjeru Rijeke (zatvorena vozna prometna traka). 

Velike su gužve i u samom Zagrebu. Gust je promet na Slavonskoj aveniji kao i u Ulici grada Vukovara, Ulici kneza Branimira, Heinzelovoj ulici. Velika gužva je i na Horvaćanskoj cesti kao i na ostalim zagrebačkim prometnicama.

Povodom blagdana Uskrsa pojačan promet HAK očekuje tijekom dana na gradskim prometnicama i obilaznicama, glavnim cestovnim pravcima uključujući autoceste A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon, Jadransku magistralu (DC8) na prilazima gradova i mjesta, te trajektih luka i pristaništa, na graničnim prijalzima sa Slovenijom na ulasku u RH i BiH na izlasku iz RH, uz mogućnost povremenih zastoja i vožnje u koloni na dionicama cesta na kojima traju radovi.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama bit će: 19. travnja od 15 do 23 sata, 20. travnja od 15 do 23 sata i 22. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj)…itd., ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana nema.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hak