Hasanbegović: Besmisleno je pitanje zašto je bivši ministar kulture izabran za člana Kazališnog vijeća HNK

Foto: fah

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, u razgovoru za Jutarnji list odgovorio je na pitanja vezana uz njegov izbor u Kazališno vijeće zagrebačkog HNK.

Hasanbegović imenovan za člana Kazališnog vijeća HNK; Esih za članicu Upravnog vijeća KD Lisinski

Zašto vam je toliko stalo da budete član Kazališnog vijeća HNK?

– Potpuno je besmisleno pitanje zašto je bivši ministar kulture izabran za člana Kazališnog vijeća HNK. Među ostalim, deset mjeseci sam posredno upravljao HNK. To je bio predmet mog interesa kao ministra kulture, što je i logično.

Imate li kao član Kazališnog vijeća kakve ideje oko HNK?

– Jasno je bilo da sam kao ministar iznosio određene koncepcije, radio sam i na konzultacijama o novom kazališnom zakonu. Ne bih ništa prejudicirao, ja sam izabran u Kazališno vijeće kao predstavnik Grada Zagreba koji po zakonu ima jasno definiranu ulogu jer financira HNK s 49 posto sredstava.

Posljednjih je godina HNK postao jako popularan među publikom.

– To je jedna od ocjena rada intendantice Dubravke Vrgoč koji je bio predmet različitih interpretacija. Tu očigledno postoji razlika u pogledu između današnje ministrice kulture i mene.

No, neosporna je činjenica da je intendantica Vrgoč uspjela privući publiku u HNK.

– To neosporne činjenice su neka vrsta marketinga intendantice Vrgoč koji je ona iznosila u javnost. O tome što su stvarne činjenice i o rezultatima njezina rada će, među ostalima, raspravljati Kazališno vijeće. Prepustimo te tzv. neosporne činjenice uvidu u stvarne rezultate.

Dakle, vi ne smatrate da je intendantica Vrgoč uspjela privući publiku u HNK?

– Ako mislite na redove za ‘Orašara’, to sigurno nije mjerilo nečije uspješnosti i gledanosti, nego stanovitih organizacijskih sposobnosti.

Hasanbegović ministrici Obuljen: ‘HNK se pretvara u stožer psudoljevičarskog aktivizma i borbe protiv fantomskog hrvatskog fašizma’

Ostatak razgovora pročitajte na portalu Jutarnjeg lista.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/jutarnji.hr