HAVC objavio Javni poziv za imenovanje članova vijeća i Upravnog odbora: Evo koje kriterije moraju ispunjavati!

Foto: HAVC

Hrvatski audiovizualni centar objavio je u ponedjeljak Javni poziv za imenovanje članova i zamjenika članova Hrvatskog audiovizualnog vijeća te Javni poziv za kandidiranje članova Upravnog odbora, priopćio je HAVC.

HAVC poziva sve pravne osobe da u roku od 30 dana od dana objave javnog poziva u Narodnim novinama dostave akt o imenovanju svog predstavnika i njegova zamjenika u Hrvatskom audiovizualnom vijeću, uz dokaze o ispunjavanju uvjeta imenovanih predstavnika i zamjenika.

Za članove Vijeća mogu se imenovati osobe koje su hrvatski državljani, imaju završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, ili s njim izjednačeni studij, aktivno znaju najmanje jedan svjetski jezik te imaju najmanje pet godina radnog iskustva u području audiovizualnih djelatnosti odnosno deset godina radnog iskustva u području audiovizualnih djelatnosti, ako osoba nema završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačeni studij.

Zamjenici članova Vijeća moraju ispunjavati iste uvjete kao članovi Vijeća. Mandat imenovanim članovima i zamjenicima traje dvije godine, a rok za prijave otvoren je do 17. rujna.

S istim je rokom za prijave otvoren i Javni poziv za kandidiranje članova Upravnog odbora, uz napomenu da se za predsjednika odnosno člana Upravnog odbora može imenovati osoba koja je hrvatski državljanin, ima završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, ili s njim izjednačeni studij, aktivno zna najmanje jedan svjetski jezik te ima najmanje pet godina radnoga iskustva iz područja ekonomije i financija, prava te audiovizualnih djelatnosti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/nb
Photo: Fah