Hrvati u Sidneyu se spremaju za prosvjed; Milanović otkazao predavanje?

Nakon što je sletio u Sydney, hrvatskog premijera Zorana Milanovića, nisu dočekali prosvjedi jer nisu bili ni planirani, no HSP-ov kooridnator iz Australije Darryl Darko Oreč prijavio je prosvjed pred Sveučilištem Maquarie i pozvao sve Hrvate da se pridruže prosvjedu pod nazivom “Stop Zoranu Milanoviću”.

Hrvati u Australiji koji nisu zadovoljni posjetom premijera Milanovića najavili su prosvjedne skupove u medijima. Darko Darryl Oreč , povjerenik je HSP-a za Australiju i organizator prosvjeda koji će biti održan 10. ožujka u Sidneyu u intervjuu za Boka Cropress naveo je razloge za organiziranje prosvjeda.

“Zoran Milanović zastupa antihrvatsku politiku koja je osiromašila Hrvatsku, hrvatskog čovjeka dovela na prosjački štap. Ta je politika gotovo uspjela dotući hrvatske branitelje, pokušava razbiti jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske”, rekao je Oreč i poručio: “Milanoviću, nisi poželjan u dekomkratskoj Australiji, nisi poželjan među Hrvatima”.

Iz dijela transparenata koje su prosvjednici već odavno pripremili, vidi se da ga dio emigracije u Australiji smatra ‘Titovim lutkom’, ‘komunistom’ i antihrvatom. Prosvjedi su prijavljeni policiji i najavljeni su u tri grada, Sydneyu, Canberri i Melbourneu.

Značajan dio hrvatske zajednice ne dijeli s premijerom osjećaj povezanosti, javlja HRT, podsjećajući da niti jedan od hrvatskih klubova koji okupljaju 50.000 članova Milanoviću nije uputio poziv za posjet

‘Politika njegove vlade je razočaravajuća, pogotovo njegove izjave poput one da je Hrvatska slučajna država’, kazao je za HTV-ov Dnevnik Jozo Brkić, glasnogovornik Ujedinjenih hrvatskih klubova. ”Najveća mi je bol što drži više do druga Tita nego do Franje Tuđmana koji mu je stvorio državu u kojoj je on sad premijer’, rekao je jedan od organizatora prosvjeda Marko Franović.

Mi Hrvati u Australiji poštujemo funkciju ili titulu premijera, ali ne podržavamo njegove istupe i nastupe, rekao je Tomislav Lerotić, predsjednik hrvatskog kluba “Kralj Tomislav”.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na svojim internetskim stranicama objavio je kako kako im pristižu vijesti da je premijer predavanje na Sveučilištu Maquarie otkazao.

Australski Hrvati mu spremaju dobrodošlicu. Dočekat će ga i plakati Darka Pajičića koje je stožer za obranu hrvatskog Vukovara odaslao australskim prijateljima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt
Photo: hrt