Hrvatski sabor danas o gospodarenju otpadom: Ukida se i Hrvatska agencija za okoliš i prirodu

Foto: Fah

Zastupnici u Hrvatskom saboru danas će raspravljati o zakonskom prijedlogu koji uređuje gospodarenje otpadom te u hrvatsko zakonodavstvo prenosi direktivu EU-a, dok uobičajenog glasovanja neće biti.

Izmjenama Zakona o održivom gospodarenju otpadom se među ostalim propisuje da obvezu osiguravanja reciklažnog dvorišta moraju osigurati jedinice lokalne samouprave s više od 3.000 stanovnika umjesto dosadašnjih s više od 1.500 stanovnika.

Propisuje se i da Grad Zagreb i jedinica lokalne samouprave na čijem se području nalazi odlagalište otpada imaju pravo na novčanu naknadu za korištenje odlagališta otpada kada to odlagalište koristi druga jedinica lokalne samouprave.

Navedenim prijedlogom se također ukida Hrvatska agencija za okoliš i prirodu čije poslove preuzima Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Na dnevnom redu sutra je i prijedlog odluke o razrješenju te imenovanju dijela članova Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina