HUBOL oštro osudio ‘neprimjerene, neargumentirane i uvredljive’ izjave ministra Kujundžića

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) pozvala je Vladu da prepozna zdravstveni sustav i njegove nositelje kao vitalni interes građana Hrvatske ističući da se problem nedostatka liječnika i narušenog funkcioniranja zdravstvene zaštite tiče svih resora Vlade i svih građana, a oštro je osudila “neprimjerene, neargumentirane i uvredljive” izjave ministra zdravstva upućene bilo kojem liječniku u hrvatskom zdravstvenom sustavu, javlja HRT.

“Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) već nekoliko godina upozorava na katastrofalne posljedice nebrige za zdravstveni sustav RH, a posebno na nedostatak liječnika i drugog zdravstvenog osoblja. Svakom prilikom smo naglašavali kako će zbog lošeg planiranja u zdravstvu i izostanka ulaganja u ljude sve veći broj liječnika napuštati RH i da uistinu neće imati tko liječiti građane ove zemlje. Sad se taj ‘bumerang ignoriranja’ počeo vraćati,” stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica HUBOL-a Ada Barić Grgurević i Izvršni odbor.

“Zdravstveni sustav RH i zdravstvena zaštita građana RH niti jednoj dosadašnjoj vladi nije bio prioritet. Nudili smo i nudimo rješenja koja su javno dostupna i odmah primjenjiva, a Vas pozivamo da budete Vlada koja prepoznaje i razumije problem zdravstvenog sustava RH i građanima omogućite kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Obraćamo se Vladi RH, a ne Ministarstvu zdravstva jer je problem nedostatka liječnika i narušenog funkcioniranja zdravstvene zaštite u RH problem koji se tiče svih resora Vlade i svih građana RH,” ističe HUBOL.

Svjedoci smo kako se u Hrvatskoj uvijek nađu sredstva kad je riječ o nečemu što je od vitalnog značaja; apeliramo da ova Vlada konačno prepozna zdravstveni sustav RH i njegove nositelje kao vitalni interes građana RH, poručuje. “Hrvatska udruga bolničkih liječnika oštro osuđuje neprimjerene, neargumentirane i uvredljive izjave ministra zdravstva upućene prema bilo kojem liječniku u hrvatskom zdravstvenom sustavu i ističemo kako svaki liječnik u hrvatskom zdravstvenom sustavu predstavlja njegov značaj i vrijednost u trenucima kada u hrvatskom zdravstvenom sustavu nedostaje između 2000 i 4000 liječnika specijalista,” stoji u priopćenju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt