Ivan Kujundžić (HDZ) dao ostavku na sve funkcije u Zagrebačkoj skupštini: Skrenuo pozornost na svijest koja podsjeća na partijsku

Foto: snimka zaslona

Tri tjedna nakon što je izabran za predsjednika HDZ-ovog Kluba zastupnika u Zagrebačkoj skupštini Ivan Kujundžić je podnio ostavku ne samo na mjesto predsjednika Kluba već i mjesto zastupnika u Skupštini grada Zagreba jer, kako ističe želi skrenuti pozornost na “svijest koja nas sa zebnjom evocira na partijsku kolektivnu svijest“.

Kipar Ivan Kujundžić je prije tri tjedna izabran za predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a u Zagrebačkoj skupštini.

> Zašto iznenada odlazi Plenkovićev štićenik Prgomet?

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ovim putem vas izvještavam da sam danas Gradskom odboru HDZ-a i predsjedniku dr. Andriji Mikuliću, podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Skupštini grada Zagreba.

Prošlo je gotovo tri tjedna od kada je Gradski odbor HDZ-a grada Zagreba, u demokratskoj proceduri izabrao mene za predsjednika Kluba zastupnika u Skupštini grada Zagreba, na čemu sam bio zahvalan i ustrajan u želji da predano obavim doista važan i kompleksan povjereni mi zadatak. No, od samog izbora do danas nije se dogodio niti jedan pozitivni trenutak ili razgovor oko novog konstituiranja našeg Kluba. Naprotiv samo destrukcija i pokušaji difamiranja mog izbora, a time i nepoštivanja najvišeg političkog tijela Gradskog odbora HDZ-a kao i mene osobno, izabranog na tu funkciju.

No ovo je novi moment, koji ima neki drugi politički aspekt, koji doista nije dobro shvaćen, što mi je uistinu žao.

U ovo pred Božićno i izborno vrijeme, kada stranka mora djelovati jedinstveno i bez turbulencija, doista ne želim biti teret u ovom sastavu i radu našeg kluba u Skupštini te dalje svojom prisutnošću zaoštravati poljuljane međuljudske odnose.

Ovim svojim činom želim skrenuti pozornost na moral i etiku u politici, važnost življenja po savjesti, a tako isto i glasovanja po savjesti a nikako po nametnutoj kolektivnoj svijesti bez dijaloškog okvira, u kojem su zabranjena sva propitivanja vrijednosnog sustava i svakog problema. Onu svijest koja nas sa zebnjom evocira na partijsku kolektivnu svijest.

Kolegama u Skupštini grada Zagreba želim savjestan, plodan i uspješan rad, djelovanje na korist građana i grada Zagreba.

S poštovanjem!

U Zagrebu 19. studenoga 2019.
Ak. kipar Ivan Kujundžić”

Prema napisima medija, na čelo Kluba zastupnika trebao je doći Plenkovićev čovjek Miroslav Herman, za što su glasovali svi zastupnici u Klubu.

Ipak, uoči izbora Kujundžić se pojavio kao kandidat te je je predsjedništvo Zagrebačkog HDZ-a s 12 glasova za izabralo njega, umjesto Hermana dok su trojica bili suzdržani. Mediji su pisali kako je riječ o pobuni protiv Plenkovića u stranci, a sada je Kujundžić priopćio da mu se od izbora na čelno mjesto blokira rad.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr