Karamarko o Jeleni Lovrić: ‘Ona i njoj slični zaslužuju jednu riječ – lustracija’

Foto: Fah

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko još se jednom oglasio na društvenim mrežama, a nakon što je Upravni sud ukinuo odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je bio u sukobu interesa, a Jelena Lovrić iz Nacionala objavila svoj komentar.

> Presuda: Bivši HDZ-ov predsjednik Karamarko nije bio u sukobu interesa

> Karamarko nakon sudske pobjede: ‘Hrvatska je danas produžena Jugoslavija, u manjem obliku’

“Čitam komentarić Jelene Lovrić u nekakvom tjedniku inspiriran presudom Upravnog suda u ‘mom’ slučaju. Drugarica iz Centralnog komiteta je zaključila kako Upravni sud nije dokinuo odluku povjerenstva Crne dame i ostalog šarenog društva, točnije, zaključio da moj ‘potencijalni sukob interesa’ nije postojao. I što sad?! Žao mi je što ponekad opteretim javnost ovim, očito, ne prevažnim pitanjem za Hrvatsku (milijarda eura, gore-dolje), ali kad osjetim smrad komiteta, kumrovečkih škola i slično, moram reagirati. Rečena drugarica iz jedne od tih septičkih jama, centralne, oštroumno zaključuje kako ja u ozbiljnoj politici nemam budućnosti. Možda je u pravu jer moja i njezina definicija ozbiljne politike su dijametralno suprotne. Možda je ona u poziciji da iz svog CK utječe na javno mnijenje u državi koju nije htjela. Ima više takvih. Razni Galići, Puhovski, pa nešto mlađe garde tupastih sljedbenika i religioznih jugofilčića…

Postoji li moja budućnost u hrvatskoj politici ili ne? Odluku o tome sigurno neće donijeti drugarica Lovrić i ne opterećujem se time previše, ali zar nije tragična činjenica tko je sve u hrvatskoj neovisnoj državi glasan, relevantan i medijski promoviran?! Drugarica Lovrić je i u socijalističkoj Hrvatskoj pisala i komentirala, ali nije imala ono što ima sada – slobodu pljuvanja. Ona i njoj slični nisu nadalje zaslužili niti jednu moju rečenicu. Osim, jednu riječ – lustracija.

Za hrvatsku neovisnost i demokraciju poginulo je oko 17 tisuća ljudi. Znači li to njima išta? Nama da. Sve!”, napisao je Karamarko na Facebooku.

Podsjetimo, Karamarko je dobio sudski spor te je presudom ukinuta odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz 2016. (kada mu je na čelu bila Dalija Orešković). Prema toj odluci tadašnji potpredsjednik Vlade i čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko, sudjelujući o raspravama o sudskim sporovima koje je vezano uz Inu Hrvatska vodila s mađarskim MOL-om, bio u potencijalnom sukobu interesa te da je povrijedio načela djelovanja obnašanja dužnosti.

> Tko je Jelena Lovrić, novinarka od koje predsjednica RH traži ispriku?

Nakon te odluke Karamarko je podnio ostavku. Da te odluke nije bilo, danas bi možda Tihomir Orešković i dalje bio predsjednik Vlade, Karamarko bio na čelu HDZ-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr