Je li Sanja Sarnavka i dalje predsjednica udruga B.a.b.e. ili nije?

Foto: Fah

Nakon što je Tončika Anastasija Lalovac u medijima bivšeg supruga Borisa Lalovca optužila za obiteljsko nasilje, o svemu su se oglasile i B.a.b.e., pri čemu je dugogodišnja predsjednica udruge, Sanja Sarnavka, izjavila da je ona od Nove godine u mirovini i da više nema veze s udrugom.

(VIDEO) Bujica razotkrila: Supruga optužila bivšeg SDP-ovog ministra za nasilje: Ovisi li zaštita žena u Hrvatskoj o tome tko je zlostavljač?

“Od 1. siječnja sam u mirovini i nemam više nikakve veze s Babama. Gospođa nije nikada tražila od mene nikakvu pomoć. Odbila sam dati komentar Velimiru Bujancu jer o njemu mislim sve najgore”, poručila je Sanja Sarnavka i opovrgnula da su B.a.B.e ustupile svoju odvjetnicu Borisu Lalovcu.

Sarnavka opovrgava navode Tončike Lalovac, a Peternel pita koji su “kriteriji koje pretučene žene moraju zadovoljavati da bi im babe pomagale”

No, prema Registru udruga Sanja Sarnavka je predsjednica udruge od 11. srpnja 2013. do 11. srpnja 2017. godine, a čak je dala intervju kao predsjednica 28. prosinca 2016. Cijeli intervju pročitajte ovdje.

No čak i ako je Skupština Sarnavku razriješila dužnosti predsjednice prije vremena, moguće je da je ona još uvijek formalno-pravno predsjednica udruge budući da tako piše u registru udruga, a podaci u njemu se mijenjaju tek nakon što nadležno tijelo odobri promjenu predsjednika.

Je li onda Sarnavka i dalje predsjednica, kao što stoji u registru, ili ne, ostaje nejasno.

Također je članica Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

Tko je Sanja Sarnavka, čelnica udruge B.a.B.e.

U svijetlu sinoćnje emisije Bujica u kojoj je emitiran zvučni prilog u kojem se čuje svađa bivšeg ministra financija, SDP-ovca Borisa Lalovca, potpredsjednika SDP-a, i njegove supruge s kojim je trenutno u procesu rastave, Tončike Anastasie Lalovac – vikanje, uvrede i prijetnje koje Lalovac upućuje svojoj supruzi, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Igor Peternel oglasio se na svom Facebook profilu.

Komentirao je navode Lalovčeve supruge Tončike Lalovac da se anonimno javila udruzi B.a.B.e. za pomoć, koja joj nije pružena, nakon čega je doznala kako je njihova odvjetnica, Nataša Pečarević, počela zastupati Borisa Lalovca.

Peternel je to komentirao ovako: “Kad je nasilnik šakom u glavu pogodio gospođu Ružicu Ćavar usred grada i oborio je na pod, Sanja Sarnavka iz udruge Babe je izjavila: „Nije ona nemoćna bakica, nego vrlo agilna žena koja neumorno radi. Ona je sve samo ne nemoćna starica.”

Jučer pak čujemo da je odbila pomoći Lalovčevoj ženi. Bilo bi zgodno saznati koji su kriteriji koje pretučene žene moraju zadovoljavati da bi im babe pomagale. Postoji li kakav ideološko-svjetonazorski obrazac koji moraju popuniti i položiti??”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr