Ministar Fuchs potvrdio da škola počinje 7. rujna i otkrio kako će se odvijati nastava

Zagreb, 10.05.2018. - Sjednica Posebnog struènog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na podruèju obrazovanja i znanosti. Na fotografiji posebni savjetnik premijera Radovan Fuchs. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sudjelovao je na sastanku Nacionalnog stožera s lokalnim stožerima civilne zaštite. Na izlasku je kratko rekao da škola počinje 7. rujna.

“Sukladno s mogućom promjenom epidemiološke situacije lokalni stožeri mogu davati dozvole pojedinim ravnateljima i školama na zahtjev, da se pojedine mjere pojedinoj školi na pojedinom mjestu olabave, jer situacija ne zahtijeva rigoroznije varijante”, rekao je Fuchs za N1, objasnivši zašto se nalazio na sastanku sa šefovima lokalnih i županijskih stožera.

Objasnio je i da će prvašići prvi dan škole u školu ići s jednim roditeljem, a da će se škola za prva četiri razreda odvijati po sistemu “balončić” ili “mjehurić”. “Isti je princip, samo nismo konačno dogovorili koji će biti termin. Radi se o tome da se pokušava što je više moguće smanjiti kontakti među grupama i taj je princip moguće primijeniti u razrednoj nastavi, gdje su sva djeca istog razreda uvijek na jednom mjestu, skupa sa svojim učiteljem ili učiteljicom”, rekao je Fuchs.

Što se tiče ostalih razreda, ministar je rekao da ima čitav niz razrađenih modela, ali će o tome više otkriti na konferenciji za novinare u 15 sati.

U 15 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja bit će predstavljene Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Upute će predstaviti ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a te ujedno koordinatorica Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak školske godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hr.n1info.com