Načelnica Jasenovca Marija Mačković zamijenila Tomislava Sokola u Saboru

Zagreb, 12.07.2019. - Nastavak 12. sjednice Hrvatskog sabora. Na fotografiji Marija Mačković. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Hrvatski sabor suglasio se u petak da se u zastupničke klupe vrati, odnosno da aktivira svoj mandat SDP-ov Ivan Klarin, a da HDZ-ova zastupnika Tomislava Sokola u Saboru zamijeni Marija Mačković.

Zbog Klarinova povratka, Sabor napušta njegova zamjena Marija Alfirev.
Sokola (HDZ), koji je izabran za zastupnika u Europski parlament, zamijenila je Mačković, načelnica općine Jasenovac koja je u petak prisegnula da će svoju dužnost obnašati savjesno i odgovorno, u radu se držati Ustava i zakona, zauzimati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske.

Klarin, inače načelnik općine Tisno, već je položio zastupničku prisegu, pa to ne mora sada, podsjetio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Iako se očekivalo, Sabor u tom ‘paketu’ nije glasovao o povratku bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića u HDZ-ove zastupničke redove, što je primijetio SDP-ov Gordan Maras.

Dogodila se pogreška, kod rasprave o izvješću Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) raspravljali smo i o Kuščeviću, jeste li njega zaboravili, upitao je Jandrokovića SDP-ov zastupnik.

Izvolite sjesti, kratko mu je uzvratio predsjednik Sabora.

Na Marasovo ustrajavanje da kaže kad će se odlučivati o Kuščeviću, odgovorio mu je da će to biti kad on to odluči.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina