Nagrada članici organizacijskog odbora U ime obitelji

Gospođi Kseniji Abramović. magistri ekonomije, uspješnoj poslovnoj ženi, vlasnici galerija Laudato i članici Organizacijskog odbora građanske inicijative „U ime obitelji“, u petak je u Londonu dodijeljena međunarodna nagrada Global Leadership Award koju zajedno dodjeljuju organizacije: Leadership Institute, Bow Group, World Congress of Families i Institut de Formation Politique.

Kao razloge dobivanje ove nagrade organizatori su istaknuli njezino neumorno promicanje obiteljskih vrijednosti te organizaciju javnih rasprava u Hrvatskoj, a pogotovo njezino djelovanje kao „hrabre aktivistice u svojim nastojanjima da glas naroda bude dio javno-političkih procesa u Hrvatskoj“: „Zbog svojeg hrabrog zalaganja u obrani tradicionalnih obiteljskih vrijednosti, gospođa Abramović zaslužuje ovo međunarodno priznanje kao uzor ostalim građanskim aktivistima, ne samo u demokracijama u razvoju nego i u ostalim zemljama svijeta u kojima je potrebno ojačati izravno sudjelovanje građana u oblikovanju javnog života“.

Gospođa  Abramović zahvalila je na dobivanju nagrade te je istaknula kako je ova nagrada priznanje njezinom djelovanju: „Zahvaljujem međunarodnim ustanovama koje su na karti svijeta prepoznale i angažirano civilno djelovanje u jednoj teritorijalno malenoj, a snagom velikoj Hrvatskoj. Baš to, snaga i znanje mojih sunarodnjaka u mnogim područjima, motor je mome zalaganju da pomognem svemu lijepome i plemenitome u Hrvatskoj, da izađe na površinu. Nije važno ako se u javnosti čini da nismo dominantni, prevladavajući – važno je da smo prisutni, odgovorni za povjereno i da se dobro širi! Nagradu doživljavam i kao priznanje svima s kojima surađujem u spomenutim projektima. U obrazloženju nominacije ističe se termin ‘vođa’, a moje je iskustvo da je istinski, zdravim kooperativnim i kreativnim načelima motivirani vođa, velik i uspješan i zbog snage svojih suradnika s kojima zajednički gradi platformu u poslovnom svijetu i argumentiranom javnom dijalogu“.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/Laudato.hr
Photo: U ime obitelji