Neda Ritz i Maštruko uigrano ponudili dopredsjednika Programskog vijeća HRT-a

Foto: HRT; fotomontaža: Narod.hr

Treća točka dnevnog reda nedavne sjednice Programskog vijeća HRT-a bila je izbor dopredsjednika tog istog vijeća. Članovi vijeća međusobno biraju predsjednika i dopredsjednika programskog vijeća. ‘Nisu zacementirani, možete ih na vrijeme smijeniti kad god hoćete, ali kako dopredsjednika trenutno nemamo, moramo ga izabrati da biste ga eventualno mogli smijeniti’, šaljivo je započeo predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zdravko Kedžo.

Dok je još govorio predsjedik vijeća, članica vijeća, 74-godišnja Neda Ritz požurila je reći tko je njen ‘favorit’ u izboru dopredsjednika Programskog vijeća HRT-a.

“Za potpredsjednika predlažem gospodina Baketu. On je najmlađi član ovog vijeća i pred njim je budućnost, nadam se.”

Nadu Ritz u izboru je podržao i njen kolega 77-godišnji Ivica Maštruko rekavši: “Podržao bih ovaj prijedlog kolegice Ritz da kolega Baketa bude dopredsjednik dvije godine sa šansom da onda na dvije godine preuzme predsjedavanje. Mislim da je to zgodno.”

> Ivica Maštruko, bivši veleposlanik u Vatikanu, tvrdi da je Crkva “na HRT-u prisutna svugdje, samo ne još u Vakulinoj prognozi”

Jozo Barišić predložio je Ivu Lučića za potpredsjednika vijeća i rekao kako nema ništa ‘protiv kolege Bakete, ali ne bi prejudicirao što će biti za dvije godine. “U skladu s demokratskom praksom ja sam uvijek za to da imamo više kandidata nego jednoga pa da onda glasamo.”, objasnio je Barišić.

Predsjednik programskog vijeća, Zdravko Kedžo pridružio se Barišiću u prijedlogu Lučića te prokomentirao: “Ovo što je rekao gospodin Maštruko, da će izabrani biti četiri godine, pa je onda moj isti motiv da može kasnije preuzeti, a skoro smo se pridružili Vladi RH, koliko doktora znanosti imamo u Hrvatskoj pa tako ja po vokaciji nekakvoj podržavam taj prijedlog za profesora Lučića.”

> Nedi Ritz je problem adventski vijenac u Dnevniku HRT-a!

Od izbora kandidata za potpredsjednika vijeća ipak nije bilo ništa jer je Vlaho Bogišić predložio da se ta točka odgodi jer nije prisutan novi član vijeća, Zorislav Lukić. Članovi vijeća su na kraju podržali Bogišićev prijedlog za odgodom.

Podsjetimo, Nikola Baketa novi je član Programskog vijeća HRT-a, koji je s najviše dogovorenih glasova ušao u vijeće. Baketa je s Instituta za društvena istraživanja, ali i jedan od predstavnika GOOD inicijative, koju financira Soros i koja je već nekoliko puta prosvjedovala protiv vlade Tihomira Oreškovića, ali i istupala protiv članova Vlade Andreja Plenkovića. GOOD inicijativu uglavnom čine udruge Platforme 112.

> HRT: Plenković podržao SDP-ovog kandidata za Programsko vijeće – predstavnika GOOD inicijative

> Inicijativa ‘Hrvatska može bolje’ traži smjenu ministra Šustara: Tko se krije iza svega?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr