Novi kredit Agrokoru dale domaće banke i američki fondovi

FaH

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora u četvrtak je dalo suglasnost izvanrednoj upravi koncerna za potpisivanje ugovora o financijskom aranžmanu u visini od 480 milijuna eura, u koje je uključeno 80 milijuna eura kredita koji su Agrokoru odobrile domaće banke u travnju, doznaje se iz koncerna.

Povrh tog iznosa, za dobavljače je posebno predviđeno i dodatnih 50 milijuna eura potencijalnog robnog kredita s refinanciranjem.

Novi kredit Agrokor od 480 milijuna eura osigurat će imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management. Također, tranša financiranja na domaćem tržištu bit će aranžirana od strane Zagrebačke banke, pod uvjetom prethodnog ishođenja odobrenja tijela banke.

Na trećoj sjednici vjerovničkog vijeća, uz izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka, bili su prisutni Marica Vidaković kao predstavnica skupine velikih dobavljača, Mato Brlošić ispred vjerovnika malih dobavljača, predstavnici Knighthead Capital Managementa kao predstavnici skupine imatelja obveznica, predstavnici Sberbank of Russia ispred skupine neosiguranih vjerovnika te predstavnici Zagrebačke banke ispred skupine osiguranih vjerovnika.

Suglasnost za financijski aranžman dali su predstavnici velikih i malih dobavljača, osiguranih vjerovnika i imatelja obveznica, a uskratili su je predstavnici neosiguranih vjerovnika.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/mš