HNS osudio kukavički napad na Zdravka Mamića: ‘To je nastavak divljaštva koji sramote ovu državu’

Foto: fah

Nakon besprizornog napada na glavnog savjetnika Dinama Zdravka Mamića na otoku Braču reagirao je i Hrvatski nogometni savez, koji je oštro osudio kukavički napad.  “Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje fizički napad na Zdravka Mamića, savjetnika GNK Dinamo i nekadašnjeg dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza”, stoji na službenim stranicama HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nastavak je to niza ispada divljaštva koji su sramota cijele države, sustava koji takve napade ne sprječava, ne procesuira i ne kažnjava. Od napada na delegaciju HNS-a na Macoli preko napada na suca Brunu Marića do najnovijeg napada na Zdravka Mamića, poduži je niz primjera gdje je ozbiljno ugrožena sigurnost djelatnika iz nogometa, a da je naknadno izostala adekvatna reakcija dijela medija, javnosti, političara i prvenstveno državnih organa.

Za ovakve fizičke napade nema opravdanja te počinitelji moraju odgovarati pred zakonom. Hrvatski nogometni savez ovim putem poziva institucije države da što prije procesuiraju uhvaćenog počinitelja čiji je neprihvatljivi napad zabilježen i video kamerom. Također, pozivamo sve organizacije, tijela i pojedince koji se uobičajeno bore za zaštitu ljudskih prava da budu dosljedni i jasno osude ovaj neprihvatljivi, kukavički i sramotni čin…”, stoji u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.