Od ponedjeljka svi učenici u školama u 14 županija

Učenici u školskim klupama
Foto: GettyImages

Od ponedjeljka, 10. svibnja u 14 hrvatskih županija za sve učenike osnovnih i srednjih škola primjenjuje nastava uživo – u školama, dok se u 5 županija nastava nastavlja odvijati online za učenike viših razreda i učenike 1.-3. razreda srednje škole, a u dvije se županije nastava online odvija samo za srednjoškolce.

Nastava u školama, tj. nastava po A modelu izvodit će se u Bjelovarsko-bilogorskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Sisačko-moslavačkoj, Zadarskoj i Zagrebačkoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Ipak, u nekim školama ovih županija bit će iznimaka: u pojedinim školama Sisačko-moslavačke županije nastava će se odvijati kombinirano – i uživo i na daljinu, u Osječko-baranjskoj u nekim osnovnim školama nastava se izvodi po kombiniranom modelu za više razrede, dok GŠ Franje Kuhača primjenjuje sva tri modela zbog specifičnosti nastave.

Online nastava ostaje u višim razredima osnovne škole te u srednjim školama, osim za učenike završnih razreda u pet županija Brodsko-posavskoj, Istarskoj, Požeško-slavonskoj, Šibensko-kninskoj te u Varaždinskoj županiji.

U Krapinsko-zagorskoj i Primorsko-goranskoj županiji online nastava ostaje samo za učenike od 1. do 3. razreda srednjih škola. U Primorsko-goranskoj županiji iznimka su OŠ “Milan Brozović” (Kastav) i OŠ “Sveti Matej” (Viškovo) koje nastavu izvode po kombiniranom modelu (B).

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr