HSS Vladislavci: ‘Zbog Beljaka 32 člana istupaju iz stranke’

Foto: OO HSS Vladislavci; fotomontaža: narod.hr

“Beljak ubija demokraciju u HSS-u i na hrvatskoj političkoj pozornici, a učinio je sve da HSS nema veze sa selom i tradicionalnim vrijednostima iako je sav HSS-ov put prožet idejama konzervativnih političkih vrijednosti poput poput našeg gesla: „ Vjera u Boga i seljačka sloga“.”, ističe se u priopćenju Općinske organizacije HSS-a Vladislavci koji su donijeli odluku o traženju za ispisivanjem sveukupnog članstva HSS-a općine Vladislavci.

> Ministarstvo branitelja: ‘Beljak grubo vrijeđa čast i ugled hrvatskih branitelja’

> (VIDEO) Nakon Beljakovog odobravanja udbaških ubojstva: HSS na najnižoj granici popularnosti – 1,3 posto!

> Svi članovi HSS-a Drenje dali neopozivu ostavku i traže Beljakovu ostavku: ‘Ubija demokraciju u stranci’

> HSS-ov Pankretić: ‘Beljaku sam rekao da ne može biti ljeviji od Tita!’

> Petir za Narod.hr: ‘Metode koje se provode u HSS-u čini mi se da niti Staljin niti Tito ne bi mogli osmisliti’

Oriopćenju Općinske organizacije HSS-a Vladislavci prenosimo u cijelosti:

U subotu, 25. siječnja 2020. na radnom sastanku većine članova Općinske organizacije HSS-a Vladislavci donesena je odluka kojom traže od glavnog tajnika HSS-a Željka Lenarta ispisivanje sveukupnog članstva HSS-a općine Vladislavci. Ukupno 32 člana ne žele više biti članovi HSS-a, a razlogu tomu je Krešo Beljak.

Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva su tri zadnje izjave u nizu koje je izrekao Beljak. Iz kojeg razloga i u kojem stanju je to učinio ne zanima nas. Od danas, 25. siječnja 2020. više nismo članovi obitelji HSS-a.

Uzrok takvoj odluci je sveukupna politika koju provodi Beljak i njegovi bliži suradnici, potpredsjednici i ostali članovi Predsjedništva, a koja nanosi izravnu štetu svima nama u Slavoniji i Baranji.

Podsjećamo da smo unazad nekoliko godina konsolidirali stranku na području Općine Vladislavci vratili nadu u HSS, sve do dolaska Beljaka na čelo stranke. Pružili smo mu priliku, međutim ne možemo tolerirati takvo ponašanje koje je javnosti itekako poznato. HSS je demokršćanska stranka koju je Beljak odveo na krajnju ljevicu. Sasvim je jasno gdje je Beljak doveo HSS što je vidljivo i iz jučerašnjeg istraživanja o rejtingu stranaka gdje je HSS pao i ima potporu svega 1,3 % javnosti. Ugled se neprestance urušava, i članovi HSS-a jednostavno ne podržavaju takvu politiku i ne žele biti sudionici daljnjeg urušavanja stranke i pomagači u uništenju koje Beljak s podrškom nekolicine političkih istomišljenika.
Njegove izjave najoštrije osuđujemo i ne prihvaćamo isprike. Beljak nije i ne želi dati ostavku, a mi ne želimo i ne možemo biti u istoj stranci s takvim čovjekom i takvim ljudima.

Kako on nije ponudio ostavku i otišao to ćemo učiniti mi.

Beljak ubija demokraciju u HSS-u i na hrvatskoj političkoj pozornici, a učinio je sve da
HSS nema veze sa selom i tradicionalnim vrijednostima iako je sav HSS-ov put prožet idejama konzervativnih političkih vrijednosti poput poput našeg gesla: „ Vjera u Boga i seljačka sloga“.

Podpredsjednik Općinskog vijeća Vladislavci
Bivši predsjednik HSS-a Vladislavci
Josip Žuljević

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr