(VIDEO) Oporba traži izbore: Žestoke reakcije na objavu nove e-prepiske – ‘Plenković novi Sanader’

Foto: Fah

“Očekujemo da će i novi val e-mailova biti predmet istrage DORH-a. Oni jasno pokazuju da je premijer Plenkovićsve znao i ne smao da je znao, nego i sudjelovao u radu Borg grupe. Još skandaloznije je da je njemu bilo normalno da rade besplatno pa da će onda poslije kao konzultanti sve to nadoknaditi. On kao pravnik da nije vidio sukob interesa, opasnost, korupciju… Nevjerojatno. Sve to pozauje da je Plenković novi Sanader”, kazao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

> Afera Hotmail: HDZ-ov Branko Bačić ne vidi nikakvu Plenkovićevu odgovornost

“Radi se o planu nacionalizacije Agrokora”, kazao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u izjavi za medije nakon objave nove e-prepiske koja pokazuje da je i Plenković bio upoznat s radom tajne skupine okupljene oko Martine Dalić. ”
Nije postojala radna skupina za izradu Lex Agrokora, nego skupina koja treba analizirati financijsko stanje i moguće utjecaje na hrvatsko gospodarstvo. Ovo što gospodin Bačić govori nije istina. Ako je to radna skupina od pet ljudi, otkud tu šesti čovjek koji se zove Šavorić?”, zapitao se Grmoja.

> Progovorio član tajne grupe Borg: Tonći Korunić otkrio kako je počela cijela operacija

“Pojavljuje se spin da je skupina financijskih stručnjaka napisala zakon. Ne može takva skupina napisati zakon. Pitanje je kako je ta skupina postala skupina koja piše zakon”, istaknuo je.

Grmoja je još jednom opovrgnuo Mostovu odgovornost.

“Vi stvari možete mijenjati tako da lajete iz oporbe ili da ste dio procesa i utječete na razotkrivanje. Mislim da je bolji drugi izbor”, istaknuo se Grmoja.

> Objavljene nove e-poruke: Plenković se sastajao s ‘borgovcima’

“Mi smo izašli iz vlade jer je Zdravko Marić bio u sukobu interesa. Išao je na privatne sastanke s Ivicom Todorićem i sam bio sudionik ove prepiske. Promijenio je svoj pisani iskaz, mislim da su samo Index i Nacional to objavili. Podsjećam vas da je Most otvorio temu Agrokor i upozoravao na sve nepravilnosti. Mislim da su stvari jasne”, poručio je Grmoja.

Nikola Grmoja o e-mailovima

Nikola Grmoja (MOST nezavisnih lista): "Nije postojala radna skupina za izradu lex Agrokor, postojala je skupina koja treba analizirati financijsko stanje".

Objavljuje HRT4 u 17. svibnja 2018

Pravila komunikacije

“Ovo korištenje mailova u medijima pokazuje da nemamo uređen sustav komunikacija mailovima, što druge zemlje imaju. Drugim riječima, dužnosnici bi trebali imati točno određene servere koje mogu koristiti, pravila po kojima se koriste i razdvojeno privatno od društvenih medija”, rekao je HDZ-ov Miroslav Tuđman za N1.

> Odvjetnik Olujić: ‘Postoji osnovana sumnja da je Martina Dalić počinila teško kazneno djelo’

SDP-ov Gordan Maras smatra da su jedini izlaz iz situacije ostavka premijera i prijevremeni izbori.

“Uvjeren sam da je od samog početka on jedan od Borgovaca i njegova odgovornost nije manja od one Martine Dalić. Jedini izlaz iz ove situacije je da Plenković podnese ostavku i raspiše nove izbore kako bi Hrvatska neopterećno mogla dalje. Ako mu ljudi vjeruju onda se nema čega bojati”, rekao je.

> (VIDEO) Troskot: ‘Afera Hotmail još je jedan argument za promjenu izbornog sustava’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra da je ‘ovo definitivan kraj premijera Plenkovića’. Ponovio je da traži raspisivanje izbora. ‘SDP je spreman preuzeti vlast’, rekao je te ‘jasno i glasno odbacio svaku pomisao na veliku koaliciju’.

> Neslužbeno iz SOA-e: E-pošta Martine Dalić nije hakirana, netko od sudionika prepiske je ‘krtica’

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, reagirao je na novu objavu mailova u aferi Hotmail. Beljak je parafrazirao frontmena grupe Azra, Branimira Štulića. “Zatvori gubicu, nije vrijedna zanata, istresi gorčinu do kraja, na strateškim mjestima njihovi ljudi, oni dolaze – kurvini mailovi”, napisao je Beljak na Twitteru

Izvor: narod.hr/Hina/n1