Povjesničar Ivo Lučić bit će na listi HDZ-a na parlamentarnim izborima

Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

HDZ je u procesu sastavljanje lista za parlamentarne izbore koji će se odviti 5. srpnja. Milijan Brkić i Miro Kovač se neće naći na izbornim listala, ali hoće Davor Ivo Stier i Anton Kliman, a prema informacijama N1 na listi u jednoj od izbornih jedinica trebao bi biti povjesničar Ivo Lučić.

Lučić je za portal N1 potvdio kako se kani ponovno politički angažirati, ali zasad u detalje nije htio ulaziti.

On je član HDZ-a od 1989.godine, ali nakon Tuđmanove smrti, sve dosad, politčki se bio potpuno pasivizirao. Inicijativa za njegov povratak u politiku bila je, kako doznajemo, obostrana, odnosno i njegova i vrha HDZ-a. Lučić će po svemu sudeći biti u prvoj izbornoj jedinici.

Ivo Lučić je inače izabran za zastupnika HDZ-a BiH u Vijeću općina Skupštine BiH 1990. godine, a 1991. počeo je raditi u općinskoj upravi u Ljubuškom. Bio je imenovan načelnikom Centra službi sigurnosti Mostar Ministarstva unutarnjih poslova BiH, a poznat je i po osnivanju Sigurnosno informativne službe (SIS) Hrvatskog Vijeća Obrane.

Od svibnja 1995. bio je savjetnik za nacionalnu sigurnost u Predsjedničkom vijeću Hrvatske Republike Herceg-Bosne

Iako se nagađalo da bi na listi HDZ-a mogao biti i general Mladen Markač, prema trenutačnim informacijama iz HDZ-a njega na listi ipak neće biti, kao što na listi neće biti niti general Damir Krstičević.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1