Premijer Milanović zastrašuje: ‘Iznenadili biste se što sve hrvatski proračun financira i kakve se fašističke ideje promiču u tim publikacijama’

Hrvatski sabor jutros je počeo posljednju redovnu sjednicu ovog saziva aktualnim prijepodnevom u kojem zastupnici postavljaju pitanja premijeru i ostalim članovima Vlade. Zanimljivo je postalo kada je Ivan Šimunović iz HSP-a AS ukazao na tekst srpskog tjednika Novosti objavljen u danima kada je Hrvatska slavila Oluju, a kojim su, tvrdi, odlučili poniziti hrvatski narod.

“Mi u HSP-u Ante Starčević smatramo da ovaj čin nikako nije bezazlen kako ga neki žele prikazati. Što ste učinili da se počinitelji iz tjednika Novosti sankcioniraju, da se istim oduzmu dodijeljena sredstava, te da li je Vlada i na koji način reagirala na izvješća iz SOA-e o velikosrpskom ekstremizmu u Hrvatskoj”, pitao je.

Milanović mu je odgovorio da mu “srce zaigra kada ga član domoljubne koalicije naziva branikom Ustava i zakona jer to jeste i planira biti još 4 godine”: “Vidio sam u najavi vaše pitanje pa sam pročitao i tu šaljivu pjesmicu koju su objavile Novosti, ne sviđa mi se to, dakle to je tako jedan oblik bezveznog ruganja. Dam si nokat odrezati da su autori toga Hrvati, mislim da znam i koji. To su ti dečki koji se vole šaliti na nepriličan način. I da, to financira Vlada i bivša Vlada 8 godina HDZ-ova, i neće vas iznenaditi ako vam kažem da sam meta tih novina najčešće ili vrlo često ja osobno i moja stranka. Što ćete, ne čitam to. Iznenadili bi ste se kad biste vidjeli što sve hrvatski proračun financira i kakve se ideje fašističke promiču u tim publikacijama. Demokracija može iznjedriti i najopasnije tipove na vlast. Tu je narod, civilno društvo da se tome suprotstave. Znate u medijima je nekad bila kontrola, pa se znalo koji drug ili drugarica je smio pisati, što je smio pisati. To je bio mali broj ljudi, podobnih a onda dolaskom demokracije novinar je mogao biti svatko i svatko tko nešto želi ostaviti trag na papiru ili dana na screenu je novinar. Danas se novinarstvo mora boriti i ceh za dignitet za kvalitetu i svoje profesije i ja tu nisam ni sudac, ni hodža, ni svećenik ništa, naprosto na njima je da se sami poslože”.

Šimunovićev prigovor išao je u smjeru da Vlada takav čin Novosti ne sankcionira, ali policija s druge strane kažnjava Thompsona zbog izvođenja Čavoglava u Kninu i započinjanja pjesme pozdravom “Za dom spremni”.

“Stječe se dojam da vaša Vlada nasilno želi izbrisati povijest Domovinskog rata, činjenicu da je pozdrav “Za dom spremni” bio obrambeni pozdrav, motivacija hrvatskih branitelja i da su ga u svom rukavu u Domovinskom ratu nosile branitelji HOS-a, suprotstavljajući se zvijezdi petokraki koji su nosili agresori na svim ratištima od Dubrovnika do Iloka”, rekao je Šimunović.

Muči ga nepostojeći fašizam

U borbu za glasove građana krenuli su s priznanjem kako ne rade posao baš sjajno, ali su spremni zaštititi svoje birače od “rastućeg problema fašizma u Hrvatskoj”. Drugim riječima, nakon što je prije nekoliko mjeseci promovirao svoju osnovnu poruku u izbornoj godini “ili mi, ili oni”. Milanović sebe i Kukuriku koaliciju vidi kao “jedinu branu rastućem fašizmu” u Hrvatskoj, o čemu svjedoče brojne izjave premijera koji tvrdi da ne želi govoriti o prošlosti, no, zato mu je fašizam, koji je poražen prije 70 godine, nakon što je Ivo Josipović izgubio izbore, gotovo stalno na usnama.

Izdojili smo za vas samo neke izjave premijera Milanovića u posljednjim mjeseci koje pokazuje da prvi čovjek Hrvatske vlade, u stvari, suprotno stvarnosti, suprotno istraživanjima, stvara lažnu sliku u javnosti kako je u Hrvatskoj problem – fašizam kako bi svoj izborno tijelo, nezadovoljno nesposobnošću i korupcijom u Kukuriku vladi, potaknuo da im ipak da glas – da bi ih, ako ništa drugo već ne znaju, “zaštitili od rastućeg fašizma”. To što takve neistinite tvrdnje o zemlji kojoj je Milanović na čelu škode ugledu, gospodarstvu, sportu -očito mu nije važno. Jedino je bitno – po svaku cijenu, osigurati ostanak na vlasti. Pa makar to značilo da će premijer -koji je iz pozicije vlasti, zloupotrebom saborske većine sa Lex Perković pokušao 2013. godine zaštititi komunizam u Hrvatskoj – izmišljati da je problem ove zemlje fašizam….

Više pročitajte OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah