Stožer: Vjerojatno će i ovi potpisi završiti u ladici koja se nikad neće otvoriti

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara jutros je  u Hrvatskom saboru predao 54 potpisa saborskih zastupnika koji su podržali njihovu inicijativu za objavu sedam registara kojima bi se provela lustracija u Hrvatskoj, međutim smatraju da će to kao i potpisi za referendum o ćirilici, stajati u ladici.

„Mi smo svoj posao odradili, potpise smo predali“, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić, te dodao kako je sad na njima, u Saboru, da odrade svoj posao.

„Međutim, znate i sami da oni ne rade svoj posao“, ocijenio je Josić.

„Smatramo da bi Hrvatski sabor trebao biti hrvatska najčasnija institucija, no kako vrijeme odmiče nismo baš sigurni da je to tako, jer vidimo kako oni opstruiraju naše potpise i onu točku dnevnog reda koja bi se trebala u Saboru raspravljati“, rekao je te dodao kako „vjerojatno i ovo što danas predamo će završiti u nekoj ladici, i ona će biti zatvorena i nikad otvorena.“

„Nažalost, to je gušenje demokracije u Hrvatskoj“, zaključio je.

„Mi smo ovdje došli da predamo te potpise koje smo prikupili za objavu sedam registara“, rekao je Josić te dodao kako očekujuju da se iz Sabora očituju o potpisima.

„Kad budemo znali njihov odgovor, onda ćemo i mi znati što i kako“, rekao je.

„Oni jednostavno ne žele o tome raspravljati, to je direktiva koja vjerojatno došla iz Banskih dvora da oni to moraju opstruirati i ne trebaju o tome raspravljati“, ocijenio je Josić te dodao „izgleda da je to nova demokracija u Hrvatskoj.“

„Mi ćemo sad kad predamo potpise otići do HRT-a da i tamo izrazimo naše nezadovoljstvo s politikom HRT-a koja cenzurira i ne dozvoljava da se bilo kakve naše izjave objave“, istaknuo je.

Komentirao je i slučaj branitelja Darka Pajičić koji je stradao prilikom pokušaja skidanja dvojezične ploče u Vukovaru naglasivši kako snimke stradavanja Pajičića ispred PP Vukovar postoje, i to je više navrata rekao i vjerojatno je da će vam reći da taj snimak ne postoji.

„Policijska postaja ima taj snimak, oni znaju što se dogodila jer sam ja s načelnikom sat vremena nakon što se to dogodilo razgovarao i znam da snimak postoji“, rekao je te dodao kako „oni naravno to ne žele pokazati jer bi se onda vidjelo što se zapravo dogodilo.“

„Onda ministar ne bi mogao reći da je to zbog rakije nego da je tu ipak neki drugi uzrok, a oni to jednostavno ne žele“, ocijenio je Josić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Ivan Lovrić/narod.hr