Sud poništio imenovanje, a Ćorić ponovno za ravnateljicu NP Krka imenovao Nellu Slavicu, s iskaznicom HDZ-a i HNS-a

Zagreb, 24.04.2019 - Hrvatski sabor, klub zastupnika HDZ-a. Na fotografiji Tomislav Čorić. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Ministar zaštite okoliša Tomisav Ćorić po drugi puta je donio rješenje o imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, nakon što je Upravni sud poništio rješenje o njezinom izboru za ravnateljicu te ustanove na temelju tužbe jedne od kandidatkinja.

Po zaprimanju presude Upravnog suda u Splitu od 18. srpnja kojom je poništeno rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike o imenovanju ravnateljice Nelle Slavice i kojom je predmet o imenovanju ravnateljice Javne ustanove “Nacionalni park Krka” vraćen na ponovno odlučivanje, ministar Tomislav Ćorić je u petak, 26. srpnja, donio rješenje o imenovanju Slavice za ravnateljicu te ustanove, doznaje Hina u ponedjeljak iz Ministarstva.

Dodaje se kako je Slavica imenovana na razdoblje od četiri godine.

Prema uputi Upravnog suda u Splitu, odluka o imenovanju novog ravnatelja Nacionalnog parka Krka vraćena je na početak, odnosno nije trebalo biti ponovnog raspisivanja natječaja za to radno mjesto, već je naputak da se proces vrati na točku imenovanja nekog od kandidata koji su se ranije javili na natječaj. Presudom nije poništen natječaj, već samo odluka o imenovanju Nelle Slavice.

>Dr. sc. Zmijanović predsjednici, Plenkoviću i Jandrokoviću: Bivši ministar Kuščević zdušno je branio izbor Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka

U Ministarstvu se sastalo Povjerenstvo za provođenje natječaja za imenovanje ravnatelja Javne ustanove “Nacionalni park Krka” i ministru podnijelo Izvješće o provedenom javnom natječaju za izbor i imenovanje ravnatelja.

“Uzimajući u obzir izvješće Povjerenstva, ministar je pridržavajući se pravnih shvaćanja i primjedbi suda Slavicu imenovao ravnateljicom na mandatno razdoblje od četiri godine”, stoji u priopćenju.

Upravni sud je prethodno usvojio tužbu Ljiljane Zmijanović, jedne od kandidatkinja za ravnateljicu, koja je kazala da su joj “grubo kršena prava, koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja”. Zmijanović je pritom naglasila da je osim prednosti statusa hrvatskog branitelja, kao doktorica znanosti više kvalificirana za taj posao.

Ministarstvo je ustvrdilo kako “presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima”.

Podsjetimo, dr. Ljiljana Zmijanović, jedna od kandidata za ovo radno mjesto zbog rezultata natječaja uložila je žalbu Upravnom sudu u Splitu te je zatražila upravno nadzor od Ministarstva uprave. Dr. Ljiljana Zmijanović bila je jedina doktorica znanosti među kandidatima, s doktorskom dizertacijom koja se bavi upravo temom zaštićenih područja, a usto ima status nezaposlene hrvatske braniteljice, na koje se također pozvala prilikom natječaja.

Mediji su Nellu Slavicu prokazali kao istodobnu članicu dviju stranaka, HDZ-a i HNS-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina