Novi svjetski rekord Dalilah Muhammad na 400 m prepone

epa07746806 Dalilah Muhammad (C) hugs a fellow contestant after setting a new world record in the Women's 400m Hurdles at the US Track and Field Championships at Drake Stadium on the campus of Drake University in Des Moines, Iowa, USA, 28 July 2019. EPA/MIKE BYRNES

Olimpijska pobjednica Amerikanka Dalilah Muhammad postavila je u nedjelju na američkom atletskom prvenstvu u Des Moinesu novi svjetski rekord na 400 m prepone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muhammad, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, pretrčala je 400 m s preponama za 52.20 sekunde. Prijašnji rekord, 52.34, postavila je 2003. Ruskinja Julija Pečonkina.

Četvrti dan američkog atletskog prvenstva u Des Moinesu u Iowi, koje služi kao selekcija za predstojeće SP, donio je i pobjedu nove sprinterske zvijezde Noaha Lylesa na 200 m s vremenom 19.78 sekundi ispred Christiana Colemana i Ameera Webba.

Od ostalih značajnijih rezultata treba istaknuti i utrku na 110 m prepone gdje se očekivala pobjeda Granta Hollowaya koji ima najbolje vrijeme sezone u toj disciplini. Tu je pobjedu, na iznenađenje svih, odnio Daniel Roberts s vremenom 13.23, dok je Holloway bio drugi (13.36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.