Sveučilište u Zagrebu: Četvero kandidata u utrci za novog rektora

Sveučilište u Zagrebu
Foto: Fah

Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je sjednici održanoj u ponedjeljak 20. prosinca 2021. pregledalo pristigle prijedloge kandidatura u postupku izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće četverogodišnje razdoblje, izvijestilo je u utorak izborno povjerenstvo toga sveučilišta.

Sukladno Uputama za postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu, prijave pristupnika primale su se do petka 17. prosinca 2021. u 16 sati.

Izborno povjerenstvo utvrdilo je da su u postupku izbora rektora u mandatnom razdoblju 2022. – 2026. pristigle četiri prijave, koje je podnijelo četvoro pristupnika: prof. dr. sc. Mirjana Hruškar s Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta, prof. dr. sc. Marijan Klarica s Medicinskoga fakulteta, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić s Građevinskoga fakulteta i prof. dr. sc. Tonći Lazibat s Ekonomskoga fakulteta.

Sukladno Uputama za postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu od 26. studenoga 2021., pristupnici su naveli, odnosno na zatvorenim omotnicama naznačili kojim vijećima područja i/ili vijećima sastavnica žele da se dostave zatvorene omotnice s njihovim programima i ostalim potrebnim dokumentima. Zaprimljene omotnice bit će dostavljene tim vijećima do 23. prosinca 2021. u 16 sati.

Izborne sjednice vijeća područja i vijeća znanstveno-nastavnih, odnosno umjetničko-nastavnih sastavnica, sukladno Uputama, održat će se do 20. siječnja 2021., nakon čega će Povjerenstvo utvrditi koji od pristiglih prijedloga ispunjavaju Zakonom i Statutom Sveučilišta u Zagrebu propisane uvjete.

Na izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati u četvrtak 17. veljače 2022. uživo pristupnici će predstaviti svoje programe, a članovi Senata o izboru novog rektora odlučit će na izvanrednoj sjednici koja će se uživo održati u utorak 1. ožujka 2022.

Postupak izbora bit će proveden sukladno Statutu Sveučilišta u Zagrebu, a novi će rektor biti izabran tajnim glasovanjem natpolovičnom većinom ukupnoga broja članova Senata. Svim sjednicama Senata na kojima će se provoditi postupak izbor rektora predsjedavat će najstariji prisutni član ovoga tijela.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.