Trgovački lanac ukinuo rad nedjeljom i ostvario 4 posto veću prodaju

trgovina
foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Tako je pad na benzinskih postajama tijekom prošle godine iznosio 16 posto, a pad u segmentu ugostiteljstva je čak 31 posto. Rezultat poslovanja benzinskih i ugostiteljstva isključivo je vezan za pandemiju.

Prema podacima FINA-e, križevački KTC imao je pad prodaje od 1,4 posto. No, u KTC-u objašnjavaju kako nije riječ o padu prometa u trgovini, nego ukupnom padu tvrtke koja u svojem sastavu ima i ugostiteljstvo, benzinske postaje, prodavaonicu kućnih potrepština i poljoljekarne, piše Danica.hr.

> Važna odluka: Slovenija zabranila trgovinama rad nedjeljom i blagdanima

> Marijan Galeković: Je li i ovaj puta Ustavni sud aktivistički promovirao rad nedjeljom?

> Evo koje trgovine rade na Veliku Gospu i tako onemogućavaju radnicima da blagdan provedu s obitelji

“Točan je podatak da je u segmentu trgovine KTC-a rast 4 posto. Promet u trgovini 2019. godine iznosio je 1,25 milijardi kuna, a prošle godine oko 1,3 milijarde kuna.

Prodavaonica kućnih potrepština, s obzirom da ne prodaje prehranu, bila je zbog pandemije zatvorena gotovo dva mjeseca (tijekom ožujka i travnja lani). S obzirom da KTC, osim trgovine, ima ugostiteljstvo, poljoljekarne i benzinske postaje, pad od 1,4 posto dolazi upravo iz segmenata benzinskih postaja i ugostiteljskih objekata.

Tako je pad na benzinskih postajama tijekom prošle godine iznosio 16 posto, a pad u segmentu ugostiteljstva je čak 31 posto. Rezultat poslovanja benzinskih i ugostiteljstva isključivo je vezan za pandemiju.

Poljoljekarne KTC-a ostvarile su isti promet prošle godine kao u 2019. godini”, objasnili su u križevačkom trgovačkom divu u utorak.

Inače, riječ je o prvom i zasad jedinom hrvatskom trgovačkom lancu koji je lani od 1. siječnja ukinuo rad nedjeljom i blagdanima. Prema podacima o poslovanju tijekom prošle godine, to se nije odrazilo na pad prometa u KTC-ovim maloprodajnim centrima.

Štoviše, prihodi od trgovine bili su, dakle, 4 posto veći nego prethodne godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/danica.hr