Usvojeno Izvješće o ostvarenju Programa rada HTZ-a u 2014. godini

Na danas održanoj 42. sjednici u Iloku, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice prihvatilo je Godišnje financijsko izvješće za 2014. godinu i Izvješće o ostvarenju Programa rada Hrvatske turističke zajednice. U 2014. godini, Hrvatska turistička zajednica je sadržajno i dinamički provodila aktivnosti sukladno Programu rada.

Turističko vijeće usvojilo je i Odluku o poslovanju predstavništava HTZ-a u inozemstvu, a imenovana su i Povjerenstva za provedbu Javnih poziva. Tako su imenovana Povjerenstva za provedbu Javnog poziva za Potpore događanjima, za Potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima, za Potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima, ali i Povjerenstva za realizaciju PPS plana te za izbor potencijalnih kandidata za razvoj DMK i dodjelu potpora za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa. Također, usvojena je i Odluka o imenovanju tajnika nacionalnog PPS kluba.

Turističko vijeće usvojilo je i Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad poslovanjem Hrvatske turističke zajednice za 2014. godinu, te Izvješće o naplati boravišne pristojbe.

Podsjetimo, ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić ovih dana službeno borave na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Tako su ministar i direktor jučer posjetili Ancona Grupu d.o.o., tvornicu modernog pokućstva sa sjedištem u Đakovu, te su sudjelovali na otvorenju multimedijske dvorane Lučke uprave Vukovar, čije je uređenje sufinanciralo Ministarstvo turizma. Ministar i direktor su se složili kako kontinentalna Hrvatska svijetu može ponuditi jedinstvene stvari, pritom naglasivši kako od 20 do 25 posto globalnog turizma čine sunce i more, dok ostatak glavnih motiva dolazaka u određenu destinaciju čine proizvodi poput kulture, enogastronomije, prirodnih ljepota i rekreacije. Spomenuli su i poraste u noćenjima koje je kontinent ostvario u prva dva mjeseca ove godine, naglasivši kako dobri rezultati nisu slučajnost, već rezultat sinergije koju je omogućio program Hrvatska 365.

„Program Hrvatska 365 nije samo promotivni alat, već način na koji treba funkcionirati destinacija. To je poanta destinacijskog menadžmenta, dobra priprema, suradnja i razvoj proizvoda na razini samih destinacija. Dosad ostvareni rezultati su dokaz da istočna Slavonija i Srijem imaju što za ponuditi, a osobno smatram da je ovo jedna od destinacija s golemim potencijalom“, rekao je ministar Lorencin, dodavši kako je teže plasirati i napraviti turistički proizvod na kontinentu, ali da se uz pravilan pristup trud uvijek isplati.

„Hrvatska je do sada najčešće bila percipirana kao destinacija sunca i mora. Mi u Hrvatskoj znamo da i kontinent ima svoje jake adute, ali tu priču moramo ispričati i našim gostima. Upravo će pozicioniranje Hrvatske, kao destinacije s turizmom na cijelom prostoru, biti jedan od ciljeva nove komunikacije i promocije. Turizam je prvenstveno industrija doživljaja, a Slavonija i Srijem, uz kvalitetnu pripremu i razvoj, mogu ponuditi itekako puno turističkih proizvoda“, poručio je direktor Ivičić.

U nastavku dana će ministar i direktor obići Muzej grada Iloka i dio srednjovjekovne jezgre grada, te Srednju školu Ilok koja uz programe obrazovanja ima i vlastitu vinariju u sklopu koje učenici uče o procesima proizvodnje vina.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: HTZ