(VIDEO) Dnevnik HRT-a: Stipe Alfier proglasio ministra kulture Hasanbegovića fašistom

Vijest o tome kako je centar Simon Wiesenthal, na čijem je čelu Efraim Zuroff, zatražio hrvatsku vladu da odmah smijeni hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića prenio je u petak navečer i i Dnevnik javne televizije.

“Ravnatelj centra Simon Wiesenthal, Efraim Zuroff, pozvao je hrvatsku vladu da odmah smijeni ministra kulture. U priopćenju koje je poslao stoji kako je židovska međunarodna nevladina organizacija kojoj je na čelu šokirana imenovanjem fašista Zlatana Hasanbegovića ministrom kulture i zato apeliraju da ga zamijene prikladnijom osobom koja će, kako navode, donijeti čast i poštenje toj dužnosti, umjesto da sramoti cijelu zemlju pred svijetom. Centar Simon Wiesenthal bavi se pitanjima rasizma, antisemitizma, terorizma i genocida”, istaknuo je voditelj i urednik Dnevnika HRT-a, Stipe Alfier, u Dnevniku.

Urednik Dnevnika je ministra Hasanbegovića proglasio je fašistom na temelju naslova članka koji je objavljen na web stranici Centra Wiesental i koji u prijevodu glasi: “Centar Wiesental šokiran imenovanjem fašističkog ministra kulture Hasanbegovića u Hrvatskoj i traži njegovu trenutnu smjenu”. Originalni članak na stranici možete naći na: http://www.wiesenthal.com/site/apps/nlnet/content.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=8776547&ct=14819823&notoc=1

Priopćenje Efraima Zuroffa na koje se Stipe Alfier poziva u svojoj nedopustivoj najavi – uopće ne naziva hrvatskog ministra kulture fašistom.

Kako je Stipe Alfier na hrvatskoj, javnoj televiziji proglasio hrvatskog ministra kulture fašistom – pogledajte sami na video snimci na 19. minuti i 31. sekundi Dnevnika.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: snimka zaslona