(VIDEO) Dr. Vrkljan (DP): ‘Ni Jugoslavija nije radila takvu reviziju povijesti, kakvu nam sada nameće Pupovac s HDZ-om’

Foto: Snimka zaslona

“Hrvatska je postala mentalni zarobljenik velikosrpske politike”, izjavio je u Bujici na Z1 televiziji dr. Milan Vrkljan, predsjednik zastupničkog Kluba Domovinskog pokreta u Hrvatskom državnom saboru. “Ponašamo se kao da smo rat izgubili mi, a ne Beograd!”, kazao je dr. Vrkljan.

O Miloradu Dodiku

“Pozvati jednog notornog Dodika u Hrvatsku je najgori potez naše vanjske politike u zadnjih trideset godina,” rezolutan je dr. Vrkljan: ”Milorad Dodik je čovjek s crne liste američke administracije, a njegova imovina izvan tzv. RS je zamrznuta… Hrvatska se oglušuje na američke smjernice ponašanja prema tzv. RS-u i Dodiku. A mi čovjeka, koji je na crnoj listi američke administracije pozivamo u Zagreb!”

“Dolaskom Dodika u hrvatski glavni grad napravljena je izravna subverziju prema bosanskohercegovačkoj državi” – upozorava dr. Milan Vrkljan.

O hrvatskoj politici prema Crnoj Gori

Dr. Milan Vrkljan upozorio je na velike propuste hrvatske politike prema Crnoj Gori.

“Hrvatska administracija u potpunosti je zakazala, kome je u interesu da se pred tako važne izbore u Crnoj Gori, Hrvate onako podijeli pa da ostanemo bez zastupnika u tamošnjoj Skupštini?! Suodgovorni smo za diverziju zemlje, u kojoj nam je barem 50 posto stanovništva lojalno i blisko… Napravili smo diverziju zemlje koja je članica NATO-a i koja je na putu ulaska u EU. Napravili smo diverziju zemlje, koja je direktni saveznik SAD-a, kao i mi… Velikosrpska koalicija dobila je jedan mandat više u crnogorskom parlamentu i upravo taj jedan mandat, bio je prevaga za osvajanje vlasti.”

> (FOTO) Karlovački branitelji o pokušaju komemoracije vojnika agresorske vojske: ‘SNV nas je ujedinio kao 1991. godine’

> 21. rujna 1991. Ivanovo Selo – zašto su Srbi počinili pokolj nad Česima u ovom mjestu?

> Političar Nemanja Cvijanović – autor instalacije velike komunističke petokrake, nalazio se na listi Možemo, član Nove ljevice…

> (VIDEO) Branitelji, pripadnici Armade, građani… zbog komunističke crvene petokrake izašli na ulice Rijeke

O zločinu u Ivanovom Selu

Dr. Milan Vrkljan u Bujici se prigodno osvrnuo i na zločin u Ivanovom Selu, pored Grubišnog polja, koji je počinjen 21. rujna 1991. godine, nad Hrvatima, ali i pripadnicima češke nacionalne manjine.

“Ivanovo Selo je većinski češko i u Domovinskom ratu je stalo na stranu RH, mnogi stanovnici dragovoljno su se prijavili u Hrvatsku vojsku. Kada su četnici to vidjeli, izvršili su agresiju na Ivanovo Selo. Šokantno je kako su seljake odvodili s polja, doveli ih ispred crkve i tu pobili… Najšokantnije je da su jednog čovjeka, koji je bio u crkvi, doslovce zamijenili sa svećenikom, koji je je pobjegao u toranj i na pragu crkve ga je jedan četnik zaklao i glasno rekao: “Sad’ neka se dalje moli u svojoj crkvi!””

O SNV-ovoj provokaciji u Karlovcu

Pupovac se, kaže Vrkljan, toga ne sjeća i tamo nije išao zapaliti svijeće, ali je zato htio komemorirati trinaestoricu okupatorskih vojnika na Koranskom mostu, što je u zadnji čas spriječeno.

“Svi dobro znamo da bi Karlovac pao, da su ti četnici prešli preko mosta. Na sceni je revizija povijesti, kakva nije zabilježena nikada do sada! Čak ni stara Jugoslavija nije radila takvu reviziju, kakvu nam danas nameće Pupovac, zajedno s vladajućim HDZ-om!”, smatra dr. Vrkljan.

Bujica je, bez cenzure, emitirala izjave ratnih veterana, specijalaca i HOS-ovaca, koji su u ponedjeljak, 21. rujna, spriječili okupljanje SNV-a na Koranskom mostu u Karlovcu, gdje su Pupovac i ekipa htjeli održati komemoraciju za 13 agresorskih vojnika. U emisiji je objavljena i vijest iz Vukovara, gdje je Vojislav Stanimirović u ime vladajućeg SDSS-a, sudjelovao na komemoraciji za okupatorske vojnike, na tzv. groblju šajkača. Također, puštene su i snimke iz zagrebačke Dubrave, gdje je ponovo oskvrnut spomenik HOS-ovcu poginulom u ‘Štafeti smrti’ – Žarku Manjkasu Crvenkapi…

O crvenoj zvijezdi petokraci u Rijeci

Gost Bujice pohvalio je Armadin prosvjed protiv crvene zvijezde petokrake u Rijeci te se prisjetio svojih suboraca iz Domovinskog rata, s ličkog bojišta, među kojima su mnogi bili upravo Riječani.

O korupcijskim aferama

Dr. Milan Vrkljan u Bujici je komentirao i aktualne korupcijske afere.

“Do uhićenja u JANAF-u došlo je tek nakon što se Dragan Kovačević sukobio s Plenkovićem i odbio mu dati mandat na raspolaganje. Naime, Plenković je započeo čistku HNS-ovih kadrova u javnim poduzećima, posebno u energetskom sektoru jer je koalicijskom partneru Pupovcu obećao 30-ak najvažnijih mjesta u upravnim i nadzornim odborima”, tvrdi dr. Vrkljan.

O sukobu Zadravec – Beroš

Posebno zanimljiv dio emisije bio je onaj, u kojem je dr. Milan Vrkljan komentirao svađu Dijane Zadravec i Vilija Beroša, zbog ravnateljske fotelje u Vinogradskoj bolnici. Audio snimku poznatog razgovora, Bujica je emitirala u cijelosti, a Vrkljan je rekao: “Ovo je prestrašno! Hrvatska je premrežena klijentelizmom i korupcijom, a Vinogradska bolnica je devastirana stručno, zdravstveno i financijski. Svaki mjesec gomilaju se novi ogromni dugovi… Hrvatsko zdravstvo je uoči parlamentarnih izbora bilo dužno 10 milijardi kuna, to su tri Pelješka mosta! Tijekom kampanje je HDZ uspio tu temu u potpunosti maknuti iz medija koji mu služe… U dva mjeseca nove Vlade, novi dug, samo u pet kliničkih centara u Hrvatskoj – Rijeka, Osijek, Zagreb i Split – popeo se za još 300 milijuna kuna!”

O aktivnostima zastupnika Domovinskog pokreta

Vrkljan je u emisiji objasnio zašto su zastupnici Domovinskog pokreta aktivniji od ostalih klubova u Saboru i zašto HDZ-ovci, iako ih je 60-ak, od kada je formiran novi saziv, uopće nisu imali zapažena izlaganja u parlamentu.

“U Domovinskom pokretu ugodno se osjećaju starčevićanci, radićevci, tuđmanovci, demokršćani, konzervativci, liberali, čak i oni lijevi Hrvati, koji su se u svojoj ideologiji riješili jugoslavenstava i prosrpske politike. Mi smo stvarno vrlo širok pokret i narod je to prepoznao. S druge strane, HDZ je u zadnjih dvadeset godina nametnuo jedan obrazac ponašanja, u kojem ne postoji ni ideologija ni svjetonazor – postoji samo interes! U sklopu toga, oni su pronašli svoje koalicijske partnere SDSS, HNS i slične…”.

“SDP će u budućnosti sve više tonuti, a HDZ će postati lijevi centar,” zaključio je svoje gostovanje u Bujici dr. Milan Vrkljan i najavio veliki rast Domovinskog pokreta, koji zadnjih tjedana osniva brojene ogranke diljem zemlje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr