(VIDEO) Glavni ravnatelj policije: ‘Nismo znali da je Ćelić bio na tajnom zadatku’

Foto: Fah

“Rekli smo da saznanja o samom tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka. Vidjeli ste u tom slučaju da je nakon medijske objave policijska postaja podnijela prekršajni nalog. Napravili smo ono što smo trebali”, rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina ponovivši da nisu imali saznanja da je njegov bivši zamjenik Josip Ćelić bio na tajnom zadatku kada je snimljen u prebrzoj vožnji, javlja RTL.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je danas slučaj njegovog bivšeg zamjenika Josipa Ćelića koji je snimljen u prebrzoj vožnji, a snimku je objavio RTL, zbog čega je u konačnici razriješen dužnosti, ali i oslobođen krivnje na zadarskom Prekršajnom sudu pod obrazloženjem da je bio na tajnom zadatku.

“Svi suradnici imaju svoje zadaće”

Na konstataciju novinara da Ćelić tvrdi da je znao, kazao je kako pojedinačne i osobne razgovore neće dijeliti s javnosti. “Rekao sam sve što mogu komunicirati”, rekao je na ponovno pitanje je li ili nije znao da je bio na tajnom zadatku. Na pitanje koliko je uobičajeno da zamjernik ravnatelja policije ide na teren na tajni zadatak, Milina je kazao: “Svi suradnici imaju svoj djelokrug rada i svoje zadaće”.

Ćelić u prebrzoj vožnji snimljen u ožujku prošle godine, a zahtjev za razrješenjem podnio je krajem listopada, kada je objavljena snimka njegove vožnje.

Milina nije htio komentirati pravomoćnu odluku Prekršajnog suda u Zadru koji je Ćelića oslobodio optužbi. Novinarka RTL-a Ivane Ivande Rožić pitala je Milinu zašto se policija nije žalila na odluku o oslobađajućoj presudi te je li im stigla presuda protiv Ćelića i zanima li ga kao ravnatelja gdje je išao njegov zamjenik i je li bio na tajnom zadatku te hoće li sada istraživati je li netko možda krivotvorio dokument i dostavio ga sudu, Milina je samo kazao da sudsku odluku neće komentirati.

“Policajci imaju mogućnost u tajnim zadacima koristiti privatni auto”

“Policija je podnijela prekršajni nalog. Neću komentirati sudsku odluku”, kazao je Milina.

Na ponovljeno pitanje je li bilo tajnog zadatka ili nije, Milina ponovno nije želio jasno odgovoriti. “Sve što sam mogao iskomunicirati sam vam iskomunicirao. Ne mogu ništa dalje komentirati”, zaključio je Milina.

Na opetovano pitanje kako nije znao za tajni zadatak, Milina je još jednom ponovio da je sve objasnio. Dodao je kako su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, propisane mogućnosti da se u policijskom djelovanju koristi i privatno vozilo.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rtl