(VIDEO) Plenković potvrdio: Novi ministar zdravstva, ako ga Sabor odobri, bit će Vili Beroš

Foto: fah

Vili Beroš, pomoćnik dosadašnjeg ministra zdravstva Milana Kujundžića, postat će njegov nasljednik, potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sastanka u HDZ-u.

Plenković je u utorak poslijepodne osobno potvrdio medijima kako će predložiti Beroša, a kao razlog je naveo njegovu stručnost i poznavanje sustava, s obzirom da je Beroš aktualni pomoćnik ministra zdravstva. Premijer se prethodno konzultirao s užim vodstvom stranke i članovima stranačkog Odbora za zdravstvo koje vodi ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Beroš je danas bio na konzultacijama u Vladi, uoči sastanka Odbora za zdravstvo HDZ-a.

“U ovom trenutku vam ne mogu ništa reći. Na premijeru je da odluči”, kazao je Beroš nakon sastanka s premijerom.

Vili Beroš prethodno je u telefonskom razgovoru za N1 rekao da je sve projekte u Ministarstvu, uz Kujundžića vodio upravo on.

”Imam volju, snagu i energiju to napraviti i mislim da hrvatski narod to zaslužuje”, rekao je Beroš i dodao da zdravstveni sustav treba osuvremeniti. Utemeljio bi hitnu helikoptersku medicinsku službu. ”Ako premijer potvrdi mene, ja ću biti sretan da mogu služiti hrvatskom narodu”, rekao je, prenosi N1.

“Ako premijer odluči da je potrebno mijenjati čelnika resora, ja ću se odazvati na to. Mislim da sam kompetentan i da su neki rezultati iza mene”, kazao je Beroš u emisiji Otvoreno. Suradnju s Milanom Kujundžićem opisao je kao “potpuno adekvatnu”.

> (VIDEO) Prof. Beroš: ‘Nisam još dobio ponudu premijera Plenkovića, ali sam spreman biti ministar zdravstva’

Izv. prof. dr. sc. Beroš inače je neurokirurg i sveučilišni profesor koji se spominjao i kao zamjena Kujundžiću u vrijeme rekonstrukcije Vlade.

Od 24. siječnja 2018. radi na mjestu pomoćnika ministra zdravstva. Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Rođen je 13. prosinca 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jelsi na Hvaru. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83.

Dopredsjednik je Hrvatskog društva za cerebrovaskularnu i endovaskularnu neurokirurgiju. U više navrata boravio je na stručnom usavršavanju u inozemnim neurokirurškim ustanovama.

Suradnik je u nastavi na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hr.n1info.com