(VIDEO) Ravnatelj policije Milina o postupanju prema migrantima: ‘Nismo utvrdili nikakve slučajeve premlaćivanja’

Foto: Snimka zaslona

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina odbacio je u nedjelju optužbe na račun hrvatske policije zbog postupanja prema ilegalnim migrantima, te poručio da nisu utvrđeni nikakvi slučajevi njihova premlaćivanja.

> MUP odbacuje tvrdnje nevladine organizacije da protjeruje ilegalne migrante

“Policija zakonito, profesionalno radi na poslovima nadzora državne granice. U svim recentnim prijavama o nezakonitostima, sve provjeravamo i nismo utvrdili nikakve slučajeve premlaćivanja”, izjavio je Milina u Dnevniku HRT-a:

Pohvalio se rezultatima borbe protiv krijumčara. “Imamo usmjerenu borbu protiv krijumčara i nikada u povijesti nismo imali ovakve rezultate, do sada je procesuirano preko 547 krijumčara”, naveo je.

> (VIDEO) Evo kako nevladina organizacija uči ilegalne migrante kako zavarati ‘j****o glupu’ EU graničnu ophodnju

Odlučno je odbacio optužbe da hrvatska policija ulazi u teritorij BiH. “To nikako ne stoji. U teritorij BiH ulazimo samo sukladno Sporazumu o prekograničnoj policijskoj suradnji, kada imamo mješovite ophodnje i redovite aktivnosti s kolegama iz BiH”, izjavio je.

“Do sada, ove godine, imamo 1039 zahtjeva za međunarodnu pomoć, dakle tražitelja azila i to svakako govori u prilog da se ne radi o nikakvom kršenju ljudskih prava”, odgovorio je Milina upitan kako policija postupa s migrantima koje zatekne na granici, odnosno omogućuje li im da zatraže azil?

> Politički strateg Bannon: ‘Kad misle da je cijena rada u Hrvatskoj previsoka, globalisti dovedu migrante’

> Mađarski ministar vanjskih poslova: ‘Pitao sam UN i EU tko dijeli migrantima bankovne kartice, koliko se na to troši, iz kojih izvora’

Policiji je, kazao je, osnovna zadaća zaštita života, hrvatska policija to radi kontinuirano, pomaže migrantima koji su životno ugroženi, pruža im liječničku pomoć, hranu itd.

> Szijjarto o Marakeškom sporazumu: ‘Istovjetan je izdaji Europe i predstavlja ozbiljnu prijetnju’

Prenio je procjenu kako je u BiH trenutno oko pet tisuća ilegalnih migranata. Stalno razmjenjujemo informacije, kako sa BiH, tako sa svim državama na ruti, procjene su različite, mijenjaju se iz dana u dan, ali po nekima u BiH je oko pet tisuća migranata, rekao je.

Objasnio je smisao apela koji je MUP uputio međunarodnim i nevladinim organizacijama koje sudjeluju u humanitarnom radu s migrantima u državama na tzv. balkanskoj ruti. “Želimo zaštititi živote, želimo što manje stradavanja, samo ove godine imali smo devet smrtnih stradavanja”, rekao je Milina. Vrlo često društvenim se mrežama šire informacije da je granica otvorena ili da će biti otvorena, i onda krenu migranti, tako da i kriminalne mreže doprinose da te osobe dolaze u pogibeljne situacije što želimo izbjeći, naglasio je.

Pogledajte video nevladine organizacije kojim optužuju hrvatsku policiju jer radi svoj posao i štiti hrvatsku granicu:

O slučaju ‘Daruvarac’

“Obitelj (pretučene djevojke) nema stalnu fizičku zaštitu, ali se stalno provode mjere koje će spriječiti da dođe do neželjene posljedice”, izjavio je glavni ravnatelj policije, komentirajući slučaj nasilnika Darka Kovačevića Daruvarca koji je pušten na slobodu, zbog čega obitelj djevojke iz Zadra živi u strahu.

Potvrdio je da je policija od suda dobila rješenje o izrečenim mjerama zabrane, a radi se o njih nekoliko. “PU zadarska aktivno provodi te mjere. Obitelj nema stalnu fizičku zaštitu, ali se stalno provode mjere koje će spriječiti da dođe do neželjene posljedice”, rekao je Milina, odgovarajući na upit postoji li opasnost od Kovačevićeva bijega, s obzirom da ima i državljanstvo BiH, te jesu li od policije zatražene posebne mjere nad njim?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt