(VIDEO) Sukob Bartulice i Kekin oko udomljavanja/posvajanja djece od homoseksualnih parova

Bartulica
Foto: snimka zaslona

Na N1 su svoje stavove sučelili Stjepo Bartulica, konzervativni intelektualac i saborski zastupnik Domovinskog pokreta te Ivana Kekin, psihijatrica i kandidatkinja za predsjednicu Nove ljevice, koja je dio ekstremno lijeve platforme Možemo.

Što misle o slučaju homoseksualnog para Šegoti i Kožiću koji su udomili dvoje djece?

Nakon što potvrđeno da su Ivo Šegota i Mladen Kožić kao prvi homoseksualni par uspjeli dobiti status udomitelja – uslijedile su brojne reakcije.

“Ja sam izuzetno zadovoljna s time”, komentirala je i čestitala je Šegoti i Kožiću, ali i zahvalila. “Jer su pokazali hrabrost i borbenost”, ustvrdila je. “Time ne samo da su postigli da večeras dvoje djece može zaspati uz priču za laku noć, već da se svi mi osjećamo kao da živimo u širokogrudnijoj, empatičnijoj solidarnijoj zemlji. Za sve.” Dodala je da je zabrinuta zbog činjenice da Vlada neće zadirati u Zakon koji je stvorio pomutnju oko ovoga slučaja.

Bartulica je naglasio: “Mislim da svako dijete zaslužuje imati oca i majku. Bez iznimke. Nisam se još informirao kako je došlo do te odluke, rekao bih uvodno par stvari. Živimo sve više u kulturi koja smatra da djeca postoje radi odraslih ljudi, ne obrnuto. Protiv sam toga da djeca postanu sredstvo u ostvarivanju nekih političkih ciljeva”, kaže.

“Nisam još čuo obrazloženje zbog čega je u interesu ovo dvoje djece da upravo budu kod homoseksualnog para pored toliko drugih parova koji čekaju za posvajanje i udomljavanje djece. Postavlja se pitanje zašto baš homoseksualni par mora imati prednost ili doći na red”, ističe Bartulica.

“Zabrinjava me ova agenda jer pokušava nametnuti nešto što nikada nije postojalo u ljudskoj civilizaciji”, dodaje.

Kekin tvrdi kako ne može govoriti o tome da su homoseksualni parovi ili istospolne zajednice privilegirani kada govorimo o prvom homoseksualnom paru u Hrvatskoj koji je uspio udomiti djecu.

>Plenkovićev ministar dvoje djece dao na udomljavanje/posvajanje homoseksualnom paru: Kako su nas mediji izlagali LGBT propagandi?

>Plenković proveo SDP-ovu politiku: Ministar Aladrović dvoje djece dao na udomljavanje/posvajanje homoseksualnom paru

>(VIDEO) Dr. Markić komentira udomljavanje i posvajanje u Hrvatskoj te LGBT aktivizam na štetu djece

>Što hrvatski biskupi kažu o udomljavanju/posvajanju djece od homoseksualnih parova?

“Gospodin Bartulica obitelj vidi kao reklamu za Ariel – gdje su svi bijeli, čisti stereotipni i lažni”, optužila je te tvrdi kako su obitelji heterogene i šarene. “Nema relevantnog istraživanja koji pokazuje da je odgoj u homoseksualnoj zajednici /obitelji drugačiji od onog u heteroseksualnoj”, smatra Kekin.

O vjeronauku u školama

“Nitko nije za prisiljavanje za slušanje onoga što ne želi. Valjda su škole u stanju to organizirati da to ode s dnevnog reda. Ne razumijem zašto se svake godine pojavljuju isti problemi u raspravi”, istaknuo je Bartulica na pitanje zašto se nastava vjeronauka ne organizira tako da sat vjeronauka bude prvi ili zadnji sat, kako bi se roditelji čija djeca ne idu na vjeronauk stigla organizirati.

Ivana Kekin smatra kako za rješavanje toga problema nema političke volje. “Očito nema političke volje da se to riješi. Djeca ateista to dugo traže, očito ne postoji volja – mi to pokušavamo postići duže od 10 godina i ne uspijevamo”.

O situaciji u Mađarskoj, Poljskoj

Kekin i Bartulica različito gledaju na situaciju u državama poput Poljske i Mađarske. Bartulica u vidi Vlade koje imaju samopoštovanje i snagu. “Ne vidim ništa sporno. Oni imaju svoje shvaćanje onoga što se događalo nakon raspada komunizma. Mislim da je zdravo što imaju snage proturječiti elitama u Bruxellesu”, ističe Bartulica.

“U tim zemljama ugrožena su bazična ljudska prava, o tome se radi”, ocijenila je Kekin i dodala kako desnica uvijek ima isti modus operandi – smišlja zajedničkog vanjskog neprijatelja.

Kekin je dodala: “Ja se nisam ni rodila kad je Tito umro. Tko se bavi Titom? Titom se bavite vi. Imate jednu zabrinjavajuću fiksaciju, ne samo vi već i Domovinski pokret”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1