Vidović Krišto u zastupničkom pitanju o prihodima odvjetničkog ureda Šeparović i poslovima s državom

Foto: fah, montaža narod.hr

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica Domovinskog pokreta govorila je prije nekoliko dana u Saboru o bivšim poslovima predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, a sad je uputila i zastupničko pitanje Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade RH.

“Dragi prijatelji,
Naše pravosuđe je glavni uzročnik hrvatskih problema, a pod tim podrazumijevamo nevjerodostojnost tog pravosuđa i ljudi koji ga predstavljaju. Vjerodostojnost se postiže potpunom transparentnošću, zbog čega je neminovno razriješiti sve kontroverze, u ovom slučaju, predsjednika Ustavnog suda. On ne bode u oči samo svojim životopisom – ono što je posebno neshvatljivo je bogatstvo g. Šeparovića.
S tim u svezi šaljem ovo zastupničko pitanje kako bi se jasno i činjenično utvrdilo je li g. Šeparović zbog svog bogatstva ucjenjiv, te je li u pravosudnom smislu gledajući uopće u stanju neovisno djelovati. Ovo je pitanje prebitno da bi ostalo nerasvijetljeno.
———-
Zagreb, 8. studenog 2020.
Temeljem čl. 140 Poslovnika Hrvatskog sabora g. Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade RH, postavljam slijedeće
ZASTUPNIČKO PITANJE
Kako je vjerodostojnost hrvatskog pravosuđa vrlo niska, što pokazuju sva relevantna istraživanja, kako hrvatska tako i europska, iznimno je bitno da ključni dužnosnici pravosudnog sustava budu vjerodostojni i u javnosti prihvaćeni kao neovisni u svom djelovanju.
Neovisnost Ustavnog suda RH, pogotovo u posljednje vrijeme, u javnosti je dovedeno u pitanje.
Kako je predsjednik Ustavnog suda, g. Miroslav Šeparović, nedavno u svojoj imovinskoj kartici naveo izrazito veliko bogatstvo za hrvatske razmjere, potrebno je tu činjenicu do kraja rasvijetliti.
Stoga molim da mi dostavite iznos prihoda odvjetničkog ureda Šeparović, u kojem je Miroslav Šeparović bio većinski vlasnik (a nakon njegova izbora u Ustavni sud 2009. njegova supruga), za razdoblje od 2000. do 2019. godine, i to iznose prihoda koje je ostvario sa sljedećim tvrtkama u vlasništvu RH:
– INA (bila je u potpunom vlasništvu RH do 2003., a do 2009. u većinskom vlasništvu RH),
– Janaf,
– Plinacro,
– Hrvatske vode,
– Hrvatske šume,
– HEP,
– ACI Marine,
te iznose prihoda koje je taj odvjetnički ured u navedenom razdoblju ostvario od Vlade RH i od pojedinih ministarstava.
zastupnica
Karolina Vidović Krišto”, stoji u objavi na Facebooku.

“Naš je predsjednik Ustavnog suda radio kao “pravnik” u sustavu JNA (navodno je imao i visok čin, ali nemam dokaze za to), te ga kao takvog JNA šalje u ministarstvo pravosuđa, gdje ga prima komunistički nasilnik Ivan Fumić, što je plastični primjer kako su komunističke obavještajne službe raspoređivale svoje kadrove.

> Dr. Markić: ‘Ustavni sud je prekoračio svoje ovlasti i donio odluku štetnu za djecu bez roditelja i za demokraciju u Hrvatskoj’

> (VIDEO) Brojne reakcije na kontroverznu odluku Ustavnog suda o udomljavanju

> (FOTO) Predstavljena nova građanska inicijativa: ‘Ustavni sud je u slučaju odluke o udomljavanju uzurpirao vlast’

> Šeparović nakon što ga je prozvala Vidović Krišto

Taj Miroslav Šeparović nedavno je objavio kako on i njegova supruga imaju 10 milijuna kuna ušteđevine. Šeparović i njegov kum, vladar hrvatskog pravosuđa, Vladimir Šeks, dokazani suradnik UDBE, ogledni su primjerci pravosudne elite koja vlada hrvatskim pravosuđem.”, kazala je Vidović Krišto prije nekoliko dana.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr