Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević podnijela ostavku

Donedavna saborska zastupnica i potpredsjednica Narodne stranke – reformista Natalija Martinčević dala je ostavku na dužnost zamjenice varaždinskoga gradonačelnika i namjerava aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću, izvijestio je u srijedu gradonačelnik Goran Habuš pošto je u gradsku upravu stigao dopis o njezinoj ostavci.

Objašnjavajući razloge tog postupka, Martinčević je za Hinu izjavila da je u prošle dvije godine bila spriječena u radu kao zamjenica, za što je kao krivca navela gradonačelnika Habuša. Rekla je da je riječ o jedinstvenom slučaju u Hrvatskoj i Habuševu protuzakonitom činu jer su je, dodala je, na mjesto zamjenice izabrali građani na izborima.

Objasnila je da u protekle dvije godine gradonačelnik nije odgovarao na njezine dopise i traženje da promijeni odluku po kojoj joj je oduzeo ovlasti zamjenice te joj nije ostalo ništa drugo nego da preda ostavku i aktivira mandat u Gradskom vijeću. Kako je rekla, sada će preko Gradskog vijeća raditi u interesu građana i nada se punoj suradnji i pomoći jer je grad Varaždin, kako je dodala, u iznimno teškoj situaciji.

Potvrdila je za Hinu da će sutra poslati zahtjev za aktiviranje mandata u Gradskom vijeću. Istaknula je kako – dok je obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika – nije primila ni kune naknade te da je taj posao obavljala volonterski.

Aktiviranjem vijećničkog mandata Natalije Martinčević Narodna stranka – reformisti ulazi u Gradsko vijeće, a koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS ostaje bez jednog mandata.

Takva promjena u Gradskom vijeću s 25 vijećnika mogla bi biti problem za vladajuću većinu budući da su u odlukama često ovisili o jednome ili dva glasa. Nakon ulaska Martinčević u Gradsko vijeće Narodna stranka – reformisti imat će jedan mandat, koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS deset, laburisti dva kao i Nezavisna lista Roberta Podolnjaka po dva. HDZ, koji je u oporbi, ima šest mandata, Hrast dva te HSS jedan. Jedan mandat ima i nezavisni vijećnik Zlatan Avar.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah