Županijski HNS protiv Martinčević i Koračevića, Martinčević zgrožena

Varaždinska Županijska organizacija HNS-a zatražit će od predsjedništva Hrvatske narodne stranke da raspravlja o statusu Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, rekao je na susretu s novinarima u Varaždinu danas predsjednik županijskog HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar. Natalija Martinčević je zgrožena postupkom kolega.

Štromar je rekao da su pokušavali, ali nisu uspjeli razgovarati sa saborskom zastupnicom Natalijom Martinčević, koja je jučer održala samostalnu konferenciju za novinare o svom saborsku djelovanju, te sa Zlatkom Koračevićem.

“Oni su očito zaključili da ne žele biti članovi HNS-a”, dodao je Štromar.

Martinčević i Koračević su javno iskazali protivljenje isključenju Radimira Čačića iz HNS-a.  Natalija Martinčević iznenađena je zahtjevom varaždinske Županijske organizacije te stranke koje je danas zatražilo da Predsjedništvo HNS-a raspravlja o njenom stranačkom statusu, ocjenjujući da je “okrenula leđa” stranci.

“Iznenađena sam cijelom ovom situacijom i zgrožena argumentima koji su navedeni kao razlog mog mogućeg isključenja”, stoji u priopćenju koje je medijima poslala Martinčević.

Regionalni v.d. predsjednik HNS-a sjeverozapadne Hrvatske, potpredsjednik Hrvatskog sabora i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić naglasio je da su Koračević i Martinčević okrenuli leđa HNS-u.

“Koračević i Martinčević, koja je jučer kao saborska zastupnica istupila samostalno, a poznato je da se aktivnosti članova Kluba zastupnika koordiniraju sa središnjicom stranke, okrenuli su leđa HNS-u. Izabrani smo pod zastavom stranke i imamo odgovornost prema njoj”, rekao je Batinić. Dodao je da će se u sljedećih mjesec i pol obići sve organizacije na terenu i podsjetiti članstvo na program stranke.

Što se tiče Darka Hrenića, gradonačelnika Novog Marofa i još jednog člana HNS-a koji podržava Čačića, predsjednik HNS-a Varaždinske županije Štromar naglasio je da je s njim razgovarano i da cijene što on i dalje želi biti član stranke koji želi pomoći njenoj stabilizaciji i jačanju.

“Još jednom ponavljam da nam je žao što je s Čačićem tako završilo, ali on je stvorio puno nereda u stranci. Ponavljam i da u HNS-u nema raskola, a svaki član je član stranke doborovoljno i može iz nje izaći. Za sada nemamo takve najave”, završio je Štromar.

HNS-ovcu Jozi Radošu logično je da njegova stranka u slučaju njegovih stranačkih kolega Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića “poduzmu neke mjere”, a HNS-ovka Anka Mrak Taritaš poručuje kako će konačnu odluku o tome donijeti Predsjedništvo.

“Gospođa Martinčević i gospodin Koračević, ne poštuju odluku stranke i logično je da stranke, odnosno HNS u njihovom slučaju poduzmu neke mjere”, rekao je Jozo Radoš novinarima u Saboru.

O kakvim je mjerama riječ nije htio govoriti rekavši tek kako će se to vidjeti.

Na pitanje je li u pozadini zahtjeva varaždinske županijske organizacije da Predsjedništvo stranke raspravlja o statusu Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića zapravo činjenica da su oboje dali potporu Radimiru Čačiću, Radoš je kazao kako je stranka “efikasno i brzo riješila pitanje Radimira Čačića”.

 

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina
Photo: narod.hr