Od korone preminuo trajni đakon, vjeroučitelj i ravnatelj OŠ Tina Ujevića – Milan Daniel Jurić

Foto: snimka zaslona

Jutros je održana Sveta Misa za pokojnog ravnatelja u Župi Svete Terezije od Djeteta Isusa

Emotivan prizor u Koturaškoj 75 nije ni jednog prolaznika ovih dana ostavio ravnodušnim. Ondje su se, naime, ispred Osnovne škole Tina Ujevića stotinama lampiona i poruka učenici oprostili od svojeg, kako kažu, omiljenog ravnatelja i vjeroučitelja Milana Daniela Jurića koji je prije nekoliko dana preminuo od posljedica koronavirusa u 50. godini života.

– S velikom tugom obavještavamo vas da nas je danas, 15.10.2021. godine, zauvijek napustio naš dragi vjeroučitelj, kolega i ravnatelj škole gospodin Milan Daniel Jurić. Pamtit ćemo: dobrotu, osmijehe, ljubav, tople riječi, ohrabrenja, nježnost, zagrljaje… kojima nas je svakodnevno darivao. U ovom pretužnom danu pokušajmo pronaći snagu za daljnje koračanje ovozemaljskim životnim stazama u spoznaji da smo imali priliku upoznati divnog čovjeka, učiti od uzornog vjeroučitelja, šaliti se, smijati i veseliti s iskrenim kolegom. U našim srcima ostaju najljepša sjećanja i divne uspomene na našega Daniela – priopćili su djelatnici OŠ Tina Ujevića.

Jutros je održana Sveta Misa za pokojnog ravnatelja u Župi Svete Terezije od Djeteta Isusa, a sprovod će se održati u sutra, u krugu najuže obitelji, piše Večernji list.

Milan Daniel Jurić, trajni đakon Sisačke biskupije preminuo je u petak, 15. listopada u Zagrebu u 50. godini života. Rođen je 9. listopada 1972. u Tovarniku od oca Andrije i majke Kate rođ. Topić. Osnovnu školu završio je u Tovarniku, a srednju u Vinkovcima. Po završetku škole stupa u ZNG, kao pripadnik Hrvatske vojske. Nakon rata studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu – Sveučilišta u Zagrebu gdje je 21. lipnja 2017. magistrirao na temu „Rasprava o Bogu u filozofiji Karola Wojtyle“. Kao vjeroučitelj djelovao je u OŠ Tin Ujević u Zagrebu gdje je u ovoj školskoj godini i preuzeo službu ravnatelja škole. U braku sa suprugom Gordanom, vjeroučiteljicom ima tri kćeri. Za trajnog đakona zaredio ga je sisački biskup, mons. dr. Vlado Košić, 10. prosinca 2011. u Sisačkoj katedrali. Djelovao je u župama Pešćenica i Lekenik.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr