Predstojnik klinike za infektologiju KBC Split: Nisam zagovornik COVID potvrda u zdravstvu, otići će nam ljudi

Foto: snimka zaslona

“Nisam pretjerano pristalica, ja sam za to da se u zdravstvenom sustavu u prvom redu radnike motivira i, drugo, da to bude mjera koja je u cijeloj Europskoj uniji, jer onda će ona biti do kraja provediva. Ako nije u cijeloj Europskoj uniji, ako postoje razlike, bojim se da nam onda može doći do ispadanja ljudi, a svaki nam je dragocjen”, poručio je dr. Ivić.

Vrijedi istaknuti da je dr. Ivić do nedavno govorio čak i o obaveznom cijepljenju.

Predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Ivo Ivić u ponedjeljak je izjavio kako postoje naznake smirivanja epidemijskog vala u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i rekao da nije “pretjerano pristalica” uvođenja covid potvrda za djelatnike u zdravstvu, što je predložio ministar zdravstva Vili Beroš.

“Broj hospitaliziranih u splitskoj bolnici u zadnjih sedam dana je isti, što je možda naznaka nekakvog smirivanja ovog epidemijskog vala”, kazao je Ivić u programu Radio Splita.

Za najavu ministra Beroša o uvođenju covid potvrda za radnike u zdravstvu istaknuo je da nije “pretjerano pristalica” toga.

“Nisam pretjerano pristalica, ja sam za to da se u zdravstvenom sustavu u prvom redu radnike motivira i, drugo, da to bude mjera koja je u cijeloj Europskoj uniji, jer onda će ona biti do kraja provediva. Ako nije u cijeloj Europskoj uniji, ako postoje razlike, bojim se da nam onda može doći do ispadanja ljudi, a svaki nam je dragocjen”, poručio je.

Inače, Beroš je u nedjelju uputio pismo kolegama u zdravstvenom sustavu uz najavu da će liječnici, medicinske sestre i nezdravstveno osoblje od 1. listopada na radno mjesto moći doći samo ako su cijepljeni, ako su preboljeli ili imaju negativan test na covid-19.

“Naša zajednička profesionalna i ljudska obveza, naša zvanja i poziv te nadasve misija je pomagati ljudima da štite svoje zdravlje, a kad ih bolest ugrozi, na svima nama je stručno i odgovorno skrbiti o njima i liječiti ih. Mi smo tu obvezu prihvatili i tim ciljevima moramo prilagoditi organizaciju zdravstvenog sustava i prilagođavati naš svakodnevni rad okolnostima i uvjetima u kojima živimo i djelujemo”, naglasio je ministar.

Zanimljivo da je do prije dva mjeseca dr. Ivić spominjao i obavezno cijepljenje.

“Kad bi se po duši i pameti pitalo nas infektologe i epidemiologe, mi smo da se cijepi i ako je potrebno da to bude i obavezno cijepljenje, jer se mi nalazimo u jednoj izrazito ozbiljnoj situaciji. Vrijeme nam curi, nemamo puno vremena, ako se ne zaštitimo onim čime možemo, naša je perspektiva da ćemo doživjeti velike štete, rekao je dr. Ivić, a prenijela dalmacijanews.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina