11. rujna 2013. Katalonija – najveći ljudski lanac za nezavisnost i slobodu

Foto: Clara Polo Sabat

Na današnji dan 11. rujna 2013, napravljen je najveći ljudski lanac za nezavisnosti i slobodu jednog naroda – Katalonaca. Ljudski lanac dug 400 kilometara napravljen je u okviru kampanje za nezavisnost Katalonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protest su organizirali katalonski borci za samostalnost povodom Diade, nacionalnog dana Katalonije. 

Veliku prepreku na tom putu samostalnosti predstavljala je i predstavlja španjolska Vlada.

Katalonci tvrde da je ljudski lanac prošao kroz 86 gradova, mjesta i sela na prostoru dužem od 400 kilometara. U njemu je sudjelovalo preko 400.000 ljudi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonski aktivisti organizirali su i više od 100 manjih ljudskih lanaca u Australiji, Africi, Aziji, na Velikom kineskom zidu, te u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.