24. rujna 1957. Barcelona – otvoren legendarni Camp Nou

Foto: Oh-Barcelona.com

Na današnji dan 1957. otvoren je jedan od najpopularnijih nogometnih stadiona svijeta Camp Nou u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nou Camp na katalonskom znači novo igralište, a vlasništvo je katalonskog simbola FC Barcelona.

Službeno ime do 2000. je bilo Estadi del FC Barcelona ili Stadion F.C. Barcelone. Od tada se naziva Camp Nou po popularnom nadimku za stadion, a tako su odlučili članovi kluba glasovanjem.

S kapacitetom 99.354 sjedećih mjesta najveći je stadion u Europi. Iza njega slijedi novi Wembley sa 90.000 mjesta sagrađen 2007. Potom slijede dva ragbi stadiona u Dublinu, Croke Park, i Londonu, Twickenham Stadium.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na petom mjestu je čuveni stadion Borussia Dortmund Westfalenstadion (Signal Iduna Park) sa 81.359 mjesta.

Milanska ljepotica Giussepe Meazza sagrađena davne 1926. ima kapacitet 81.277, a Santiago Bernabeu 81.044 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.