27. ožujka 1941. Beograd – masonerija sudjelovala u puču koji je Jugoslaviju odveo u krvavi II. svjetski rat

Foto: Celje weekly/ www.commons.wikimedia.org

Danas je u Srbiji (ali ne i Hrvatskoj) svima znano da je u prevrat u Beogradu, koji je izazvao rat u kojima su poginule stotine tisuća ljudi, bio djelo i masonerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puč u Beogradu, u režiji Britanaca, je donio raspad Jugoslavije koja je trebala biti pošteđena rata, stotine tisuća mrtvih u državama bivše Jugoslavije, a osobito na području današnjih država Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje su tada bile dio Nezavisne Države Hrvatske.

> Trojni pakt – Hitler je želio opstanak Jugoslavije, a ne stvaranje NDH!

U organiziranju i izvođenju puča 27. ožujka 1941. godine sudjelovali su masoni. Posebnu težinu ovoj tvrdnji daje to što iza nje stoje upravo masoni koji, inače, nisu skloni da javno govoriti o svoje sudjelovanju u političkim događajima i prevratima, piše PressOnline.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Većina organizatora i sudionika puča bili su slobodni zidari, osim generala Simovića, Mirkovića, Kneževića i još nekoliko oficira”, kaže se u knjizi „Kratak pregled povijesti slobodnog zidarstva u Srbiji”, koju su zajednički potpisali Bratislav Stamenković i Slobodan G. Marković, a koju je objavila masonska organizacija Regularna Velika loža Srbije (RVLS). Marković je povjesničar, a Stamenković visoki član RVLS i urednik „Novog šestara”, službenog glasila ove organizacije.

Njih dvojica tvrde da je u vladi koja je sastavljena poslije puča bilo čak devet masona, a to su Srđan Budisavljević, Momčilo Ninčić, B. Jevtić, B. Marković, M. Grol, J. Šutej, I. Andres, J. Banjanin i M. Gavrilović.

Jugoslavija je samo dva dana bila članica Trojnog pakta. Začetnici prevrata velikim dijelom bili su masoni, a na čelu prevrata bili su predsjednik Srpske zemljoradničke stranke Milan Gavrilović i srpski političar Jovan Đonović. Glavni organizatori prevrata bila su tri jugoslavenska zrakoplovna časnika, velikosrbin Borivoje Mirković koji je sanjao Veliku Srbiju i već ranije imao namjeru srušiti vladu Dragiše Cvetkovića, Dušan Simović, Živan Knežević, te profesor Radoja Knežević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među urotnicima bilo je i nemasona, ali to su bili britanski ljudi i radili su isključivo po diktatu masonstva (primjerice Dušan Simović nije bio mason, ali je njegov
brat dr. Miloš Simović bio).

Puč je izvršen 27. ožujka 1941. godine, pri čemu je poginuo samo jedan žandar. Isti dan je Churchill poslao brzojav šefu SOE, Hughu Daltonu, u kojemu mu čestita na uspješno izvršenoj intervenciji.

Ostaje čudna povijesna koincidencija: masonstvo koje je stvorilo Kraljevinu Jugoslaviju, prouzročilo je njezin kraj. Ali samo nakratko, ponovo će se ono poigrati sa sudbinom Hrvatske i stvoriti ovaj puta, ne tamnicu, već grobnicu hrvatskom narodu u Titovoj Jugoslaviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.