4. srpnja 1998. Hrvatska – Njemačka 3:0 – nezaboravna pobjeda Vatrenih

Snimka zaslona

Na današnji dan 4. srpnja prisjećamo se najpoznatijeg dvoboja u povijesti hrvatskog nogometa. Četvrtfinalni dvoboj Hrvatske i Njemačke na SP 1998. i sjajna pobjeda Hrvata 3:0 zauvijek će ostati upisana u povijesti hrvatskog nogometa. 

Nakon nesretnog ispadanja u četvrtfinalu Europskog prvenstva 1996. od istih protivnika, tražila se osveta u Francuskoj. I dobivena je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je riješen u 40. minuti kada Wörns na sredini terena divljački starta na Šukera i zarađuje izravni crveni karton. Na samom isteku sudačke nadoknade prvog dijela Robert Jarni povukao je loptu i krasno opalio s 20 metara i pogodio malu mrežicu Köpkeovog gola. 

U drugom dijelu Hrvatska briljira. Napadi se nižu kao na traci, a na 2:0 podiže Goran Vlaović na vrlo sličan način kao Jarni. 

Konačnu potvrdu pobjede donio je Šuker nakon što je povaljao njemačku obranu i pogodio za 3:0. Diljem Hrvatske nakon ove pobjede bučno je proslavljen prolazak u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav Hrvatske (3-5-2): Ladić – Šimić, Štimac, Bilić – Stanić, Jarni, Soldo, Asanović, Boban – Vlaović, Šuker

Ušli: Robert Prosinečki i Kruno Jurčić

Trener: Ćiro Blažević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video prilog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.