Američki kritičari ocrnili film ‘Ujedinjene strasti’ o povijesti FIFA-e

Film “Ujedinjene strasti” (United Passions), romansirana verzija povijesti FIFA-e, u petak je premijerno prikazan u američkim kinima, a kritičari su ga ocrnili i ismijali ne samo zbog sadržaja, već i zbog odluke da film ipak ide u distribuciju, unatoč skandalima koji potresaju Svjetsku nogometnu federaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čak i ako izuzmemo aktualne događaje, United Passions je sramota”, napisao je novinar The Guardiana.

“United Passions je jedan od najnegledljivijih filmova iz bliske prošlosti, neiskrena korporativna kanonizacija kojoj se čak ne možete ni nasmijati…”, piše kritičar New York Timesa, dok je LA Times film istaknuo kao kandidata za “film s najloše odabranim trenutkom za prikazivanje”.

Radnja filma kojeg je većinom financirala FIFA, s procijenjenim troškovima produkcije oko 29 milijuna dolara, prati povijest Svjetske nogometne organizacije i njezina tri predsjednika: Julesa Rimeta kojeg igra Francuz Gerard, Joaoa Havelangea kojeg glumi Sam Neill, dok je Seppa Blattera utjelovio Tim Roth.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je režirao Frederic Auburtin, a svoju je svjetsku premijeru imao još prošle godine na festivalu u Cannesu. Već tada je doživio potpuni fijasko kod kritičara. Američka premijera bila je usklađena s nedavnim FIFA-inim izbornim kongresom i trebao se poklopiti sa slavljem Seppa Blattera na početku njegovog petog mandata na čelu FIFA-e, a poklopio se s najvećim skandalom u povijesti Svjetske nogometne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.