Božićno drvce i jaslice na Trgu svetog Petra

Foto: fah

Golemo božićno drvce i jaslice u prirodnoj veličini bit će u četvrtak poslijepodne predstavljeni na kratkoj svečanosti na vatikanskom Trgu svetog Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božićno drvce, odnosno smreka visoka 28 metara, ove je godine stigla iz sjeverne poljske regije Mazurije. U Vatikan je dopremljena prije dva tjedna nakon putovanja duga 2000 kilometara. Smreka će biti ukrašena kuglicama koje su izradila djeca oboljela od raka iz srednje Italije.

Jaslice s dvadeset figura od terakote visokih do dva metra, prostirat će se na 80 četvornih metara. Izradio ih je jedan napuljski obrtnik, a Vatikanu darovao benediktinski samostan iz toga kraja.

U 16.30 sati jaslice će biti otkrivene, a smreka će se osvijetliti. Ostat će na Trgu svetog Petra do 7. siječnja. Papa Franjo ne očekuje se na današnjoj svečanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.