Chuck Berry proslavio 90. rođendan prvim albumom nakon 40 godina

Foto: Fah

Pionir rocka Chuck Berry proslavio je u utorak 90. rođendan najavom novog albuma, prvog nakon gotovo 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Album jednostavna naziva “Chuck”, snimljen je u studijima blizu Saint-Louisa u Missouriju, njegovu rodnome gradu i sljedeće godine trebao bi biti u prodaji.

Smatran jednim od ‘otaca’ rock’n rolla i jednim od najboljih gitarista Chuck Berry je sudjelovao u oblikovanju popularne kulture 1950-ih godina, ali i razvoja glazbe u spoj Rhythm&Blues, a prepoznatljiv je po posebnom scenskom nastupu i stilu sviranja gitare.

Njegov hit “Johnny B. Goode” iz 1958. do danas je ostao jedan od najpriznatijih naslova popularne glazbe i čak je odabran među pjesme koje su 1977. lansirane svemirskom sondom “Voyager” kao otisak Zemljana prema mogućim vanzemaljcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Chuck” će biti prvi njegov album nakon 38 godina, a posvetio ga je supruzi Themetti Berry s kojom živi 68 godina.

“Draga, ostario sam! Dugo sam radio na tom albumu, sada mogu prekinuti”, napisao je u priopćenju.

Album je snimio sa svojom skupinom, sa sinom Charlesom Berryijem mlađim na gitari, a predstavit će ga kroz brojne događaje, najavila je njegova diskografska kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.