“Sve ću preživjeti”: Humanitarni koncert Tedija Spalata i prijatelja za pomoć oboljelima od raka

Foto: Thinkstock

Humanitarni koncert Tedija Spalata i prijatelja “Sve ću preživjeti” za pomoć oboljelima od raka, a kojim Hrvatska liga protiv raka ujedno obilježava i 51 godinu svoga rada, održat će se 4. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S ovim koncertom Tedija Spalata, Gibonnija i gosta iznenađenja započinjemo drugih 50 godina Hrvatske lige protiv raka gdje će težište biti na služenju oboljelima i više nego što je bilo do sada”, kazao je predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga.

Svake godine od raka u Hrvatskoj nestane jedan grad od 14.000 stanovnika

Upozorio je da je u Hrvatskoj svakim danom sve više oboljelih od raka te je naveo da svake godine u našoj zemlji nestane jedan grad od 14.000 stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zato su goleme potrebe koje ima Hrvatska liga protiv raka upravo za potrebe tih oboljelih. Kada nekoga zadesi zloćudna bolest, onda je to veliki problem, ne samo za tog čovjeka nego i za njegovu obitelj. Susret sa zloćudnom bolesti je grozan. Humanitarnim doprinosom ovog koncerta pomoći ćemo koliko je najviše moguće oboljelima”, poručio je Eljuga.

Ulaznice za koncert koji će se održati pod pokroviteljstvom predsjednice Republike, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i zagrebačke Gradske skupštine, kretat će se u rasponu od 120 do 250 kuna, a sredstva će, naglašava Eljuga, najvećim dijelom ići za Hrvatsku ligu protiv raka i zajednicu pacijenata oboljelih od raka, tj. udrugu Lige koja skrbi primarno o oboljelima.

Organizacija ovakvog koncerta poruka je svim bolesnima da se može uspjeti u izlječenju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik povjerenstva Organizacijskog odbora koncerta Tomislav Madžar kazao je da je organizacija ovakvog koncerta s porukom “Sve ću preživjeti” – poruka svim bolesnima da se može uspjeti u izlječenju karcinoma – ako se otkrije na vrijeme, ako se malo više pazi na sebe, na vrijeme prepoznaju simptomi i obrati liječniku. “U konačnici se karcinom u velikom postotku može izliječiti”, kazao je.

Glazbenik Tedi Spalato rekao je da mu je to jedan od najbitnijih koncerata u karijeri pogotovo jer, kaže, humanitarni koncerti ostaju trajno u karijeri glazbenika. Naglasio je da mu takav projekt predstavlja izuzetnu čast i odgovornost te je zahvalio na ukazanom povjerenju i izrazio nadu da će ga opravdati i da će se koncertom pomoći ljudima koji su oboljeli od zloćudnih bolesti.

“Ivo Padovan kao utemeljitelj Hrvatske lige protiv raka bio bi ponosan na ovo danas i projekt koji će se realizirati u veljači. Najmanje što je Grad mogao napraviti je dati dvoranu Vatroslav Lisinski koja je hram hrvatske glazbe, a ne samo Zagreba”, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.