Dokumentarac koji razotkriva Disneyevu LGBTQ+ propagandu osvojio nekoliko nagrada

Foto: snimka zaslona, Deposit Photos

Novi dokumentarac o ideološkim kontroverzama koje okružuju Disneyevo carstvo osvojio je više nagrada na međunarodnim festivalima nezavisnih filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Waltovo razočaravajuće kraljevstvo 

Dokumentarac pod nazivom Walt’s Disenchanted Kingdom (Waltovo razočaravajuće kraljevstvo) progovara o tome na koje sve načine Disney “promiče seksualnu ideologiju i aktivističke ciljeve kroz dječje filmove, crtiće i vlastite političke bitke”, objašnjavaju iz Catholic League producenti filma. Na međunarodnom festivalu kratkog filma u Los Angelesu ovog mjeseca dokumentarac je osvojio nagrade u kategorijama iznimnog postignuća za dokumentarni kratki film, kao i za režiju i zvuk. Na talijanskom festivalu Prisma u Rimu film je nominiran za najbolji dokumentarac, a dobro kotira i na usluzi Amazon Prime.

Dokumentarac je dostupan online besplatno i može se pogledati ovdje.

Disney na udaru kritika

Inače, Disney se našao na udaru kritika u SAD-u ovog mjeseca kada su zauzeli jasan stav protiv zakona koji podržava prava roditelja u Floridi u donošenju odluka koje se tiču obrazovanja njihove djece. Zakon zabranjuje školama da djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta poučavaju temama transrodnsti te ograničava rasprave o seksualnosti s djecom starijeg uzrasta na sadržaj koji je prikladan njihovoj dobi. Nadalje, škole su dužne obavijestiti roditelje o bilo kakvim promjenama koje namjeravaju uvesti, a koje bi utjecale na fizičko, mentalno i emocionalno stanje djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>LGBT aktivisti pritišću Disney jer se nije dovoljno protivio zakonu koji zabranjuje provođenje LGBT agende nad djecom

>Homoseksualni poljubac u Disneyevu crtanom filmu: Pokleknuli pod pritiskom LGBT-a

>Najnovija Disney besmislica: ‘transrodni muškarac’ u crtiću dijeli savjete o ulošcima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički aktivisti unutar Disneya koji su zakon prikazali kao “Don’t Say Gay” (nemoj reći gay) protestirali su protiv zakona kao odgovor na nezadovoljstvo prvotnim Disneyevim manjkom podrške zakonu. S druge strane, Disneyevi zaposlenici nešto konzervativnijih uvjerenja izdali su otvoreno pismo u kojem opisuju napadačku klimu kojoj su izloženi na radnom mjestu zbog vlastitih političkih uvjerenja.

Politički aktivizam rezultirao je neugodnim posljedicama za Disney kada su procurile snimke sa sastanka Disneyevih izvršnih i kreativnih direktora povodom spomenutog zakona, u kojima govore kako će se i dalje zalagati za zastupljenost LGBTQ+ likova u svojim filmovima. Sve skupa utjecalo je na rekordan pad cijena Disneyevih dionica.

>Disney ne odustaje od homoseksualne propagande: Novi financijski fijasko crtića koji sada igra i u hrvatskim kinima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svemu, Disney ne odstupa od svog stava te će u rujnu ove godine u svom Walt Disney Worldu na Floridi ugostiti najveću LGBTQ+ konferenciju na svijetu pod nazivom Out & Equal Workplace Summit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.