Dujmović: djeca komunizma nisu sposobna upravljati Hrvatskom – to im ne dopušta svjetonazor

Foto: Sisačka biskupija

Predstavljanje knjige „Hrvatska u raljama djece komunizma“ novinara i publicista Tihomira Dujmovića održano je jučer u prepunoj Dvorani sv. Ivana Pavla II., u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu su predstavili prof. dr. sc. Andrija Hebrang i autor, a dijelove iz knjige čitao je dramski umjetnik g. Vinko Kraljević, priopćili su iz Sisačke biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz brojne Siščane predstavljanju su nazočili sisački biskup Vlado Košić, kancelar Marko Cvitkušić i župan Sisačko-moslavačke županije, g. Ivo Žinić.

Ova, šesta knjiga Tihomira Dujmovića na gotovo 400 stranica donosi detaljnu analizu dosadašnje vlasti „kukuriku“ koalicije i mandata aktualnog Predsjednika. Dujmović progovara i o reakciji vlasti na oslobađajuću presudu generalima Gotovini i Markaču, slučaju „Lex Perković“, kako su strane banke i aktualna Vlada izvele drugu privatizaciju, o odnosu prema „regiji“ te brojnim drugim pitanjima. Kraj knjige pod naslovom „Idealizam kojeg više nema” autor posvećuje Zvonku Bušiću.

Govoreći o knjizi, recenzent dr. Hebrang kazao je kako je autor u svojim analizama temeljit, itekako poznaje činjenice i kroz njih polako stvara mozaik kojim objašnjava u kakvoj se situaciji Hrvatska nalazi danas. Hebrang je ovo djelo nazvao knjiga istine o Hrvatskoj, koja daje odgovor na ključno pitanje: gdje se izgubila ponosna i prosperitetna Hrvatska iz 90-ih godina 20. stoljeća? Hebrang je upozorio, dajući brojne primjere, kako je Hrvatska danas doista u raljama djece komunizma koji pokušavaju izbrisati temelje na kojima je nastala, te ju tako srozavaju na političko, moralno i ekonomsko dno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dujmović je istaknuo kako protekle četiri godine vlast u Hrvatskoj pokazuje da djeca komunizma nisu sposobna upravljati hrvatskom državom jer im to ne dopušta svjetonazor, a nemaju niti emocija za Hrvatsku. Po njegovim riječima bivši komunisti i njihova djeca uvukli su se u sve pore hrvatskog društva i nema segmenta kojega oni nisu preuzeli, te sada u potpunosti drže vlast u svojim rukama. „Pokažite mi jednog tajkuna, pokažite mi jednog direktora, jednu instituciju i jednog glavnog urednika u medijima koji ne stiže iz redova komunista ili njihove djece“, naglasio je Dujmović te upozorio kako će u slučaju da ova politička opcija dobije još jedan mandat, hrvatska država ostati jedino zemljopisni pojam.

Na kraju, gostima je na dolasku zahvalio biskup Košić. Pozvavši okupljene na molitvu za Domovinu biskup je istaknuo kako vjeruje da ipak dolaze bolja vremena za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.